Borbely Laszlo a primit NUP în dosarul de corupţie. Consilierul său a fost trimis în judecată

Procurorii DNA au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Mediului, Borbely Laszlo, după ce Camera Deputaţilor s-a opus cererii procurorilor de a-l pune sub acuzare pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată fostul consilier al lui Borbely şi administratorii a două firme, aceştia fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă.

17 ian. 2014, 11:55
Borbely Laszlo a primit NUP în dosarul de corupţie. Consilierul său a fost trimis în judecată

La începutul lunii aprilie 2012, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sesizat prin referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, a solicitat Ministrului Justiţiei să declanşeze procedurile pentru obţinerea cererii necesare urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, deputat în Parlamentul României şi ministrul Mediului şi Pădurilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (două fapte) şi fals în declaraţii în formă continuată”, se arată într-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

Solicitarea a fost făcută în conformitate cu dispoziţiile articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 republicată privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale deciziilor Curţii Constituţionale nr. 665/5 iulie 2007 şi nr. 270/10 martie 2008, a precizat DNA.