Borbely: Să nu legăm Schengen-ul de alte obligaţii ale ţărilor. UE să nu inventeze reguli noi, pe nepusă masă

Opoziţia unor oficiali francezi faţă de aderarea României la Schengen este "o greşeală", a declarat Laszlo Borbely preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor.

06 oct. 2013, 14:34
Borbely: Să nu legăm Schengen-ul de alte obligaţii ale ţărilor. UE să nu inventeze reguli noi, pe nepusă masă

El a cerut Uniunii Europene să-şi clarifice regulile interne şi să nu inventeze „noi reguli, pe nepusă masă, mai ales ţinând cont de unele campanii electorale” din statele membre.

„Este o greşeală din partea lor şi eu am exprimat acest punct de vedere şi la întâlnirea cu un deputat din Franţa pe care am avut-o săptămâna aceasta. Este vorba de fapt de o criză a UE în acest caz. De ce spun acest lucru: pentru că dacă UE nu clarifică unele reguli interne, să nu păţim ca în 2011, când din cauză că în Olanda era la guvernare un partid de extemă dreaptă olandezii au avut acel vot în 2011, când România era pregătită. Să nu legăm Schengen-ul de alte obligaţii ale ţărilor, care n-au fost luate în considerare, de exemplu, când au devenit membre în Spaţiul Schengen celelalte ţări, care au aderat la UE în 2004. Să nu inventăm noi reguli, pe nepusă masă, mai ales ţinând cont de unele campanii electorale din ţările din UE”, a spus Borbely.

VEZI SI:

Rosen Plevneliev: Bulgaria şi România sunt ţapi ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE