Boris Becker, condiţii de coşmar la închisoarea Wandsworth. Va sta în celule pline cu şobolani şi cu deţinuţi violenţi

Fostul campion de tenis Boris Becker, care a câştigat şase turnee de Grand Slam, va fi închis într-o celulă supraaglomerată la penitenciarul Wandsworth, după ce a fost condamnat pentru faliment la doi ani şi jumătate de închisoare.

01 mai 2022, 23:17
Boris Becker, condiţii de coşmar la închisoarea Wandsworth. Va sta în celule pline cu şobolani şi cu deţinuţi violenţi

Boris Becker va trebui să stea cel puţin un an după gratii, înainte de a beneficia de un regim semideschis de executare a pedepsei. Avocatul fostului campion nu a reuşit să-l scape de pedeapsa cu închisoarea. Germanul a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi cu datorii restante

Boris Becker a fost încarcerat vineri în închisoarea Wandsworth, din sudul Londrei. Penitenciarul se află la doar câţiva kilometri de Wimbledon, legendarele terenuri de tenis unde Boris Becker a cunoscut gloria.

Citeşte şi: Ivica Osim, fost jucător şi selecţioner al Iugoslaviei, a încetat din viaţă

Boris Becker, încercerat la cea mai dură închisoare din Londra

Cu aproximativ 1.300 de deţinuţi, închisoarea Wandsworth este considerată una dintre cele mai dure din oraş. Aici sunt închişi puşcăriaşi care suferă de probleme psihice şi abstinenţă de la droguri. Aceştia sunt obligaţi să stea cel puţin 22 de ore în celule înguste şi umede, după cum a fost descrisă de Charlie Taylor, inspector-şef al administraţiei penitenciare, conform Daily Mail.

Închisoarea unde se află Boris Becker nu duce lipsă de şobolani, iar celulele sunt întunecate. Mai mult, violenţa e la ea acasă, având în vedere mediile din care provin deţinuţii.

„Sunt prizonieri care se luptă să se obişnuiască cu lumina soarelui în timpul orelor de aer”, spune ofiţerul, „celulele în care sunt forţaţi să-şi petreacă cea mai mare parte a timpului sunt atât de întunecate”.

La închisoarea Wandsworth este înregistrat în fiecare zi cel puţin un caz de încăierare între deţinuţi. Din acest motiv, Ofiţerii au fost nevoiţi să folosească forţa în 1.295 de cazuri, uneori chiar şi de patru ori pe zi, spun statisicile referitoare la perioada 2020-2021.

Potrivit sursei citate, Boris Becker (54 de ani) nu a fost scutit nici măcar de interogatoriul psihologic, pentru a înţelege dacă ar putea fi un subiect cu risc de sinucidere în timpul detenţiei, incidente care nu sunt neobişnuite în aceste părţi.

Novak Djokovici, după ce Boris Becker a fost condamnat la închisoare: „Sunt foarte trist pentru el. Mă doare sufletul”

Sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, a declarat că îl doare sufletul pentru Boris Becker, care a fost condamnat la închisoare în dosarul legat de falimentul personal.

“Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele. Nu voi intra în detaliile verdictului, pentru că nu sunt în poziţia de a face asta, dar ca prieten sunt foarte trist pentru el. Nu prea sunt multe de spus. Sper că va trece peste această perioadă şi că îşi va putea trăi viaţa atunci când va ieşi din închisoare nu ştiu dacă vom folosi cuvântul ‘normal’, pentru că viaţa este categoric diferită pentru oricine merge la închisoare, în special pentru o perioadă atât de lungă. Nu ştiu cum vor sta lucrurile pentru el. Doar mă rog pentru el”, a spus Djokovici, pentru Sky Sports, conform News.ro.

De ce a fost condamnat Boris Becker la închisoare

Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat vineri la doi ani şi jumătate de închisoare de către justiţia britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Becker, în vârstă de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile.

Fostul tenismen, care a făcut istorie în tenis când a câştigat turneul de la Wimbledon la 17 ani, în 1985, va efectua în închisoare jumătate din pedeapsa de 30 de luni. Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares şase trofee de grand slam, trei la Wimbledon, două la Australian Open şi unul la US Open.

Citeşte şi: Şoc în sport. Boris Becker va fi încarcerat, a fost condamnat la doi ani de închisoare