Boris Johnson a anunţat lockdown total în Anglia. Şcolile vor fi închise, oamenii trebuie să stea în case

Boris Johnson s-a adresat marţi naţiunii britanice, anunţând ridicarea nivelului de alertă la gradul 5, maxim, în tentativa de a încetini răspândirea coronavirusului, el anunţând totodată noi măsuri restrictive pentru populaţie.

04 ian. 2021, 22:14
Boris Johnson a anunţat lockdown total în Anglia. Şcolile vor fi închise, oamenii trebuie să stea în case

Boris Johnson a anunţat că Anglia intră în lockdown total pentru următoarele şase săptămâni, iar toate şcolile vor trece la sistemul de predare online. „Această nouă tulpină este cu 50-70% mai contagioasă. În timp ce vorbesc în seara asta, spitalele sunt sub mare presiune. Cazurile au crescut cu 40% mai mult decât în luna aprilie. Avem un record de cazuri în Marea Britanie și este riscul de creștere. Cum o mare parte din țări au luat măsuri drastice, Anglia va intra in lockdown pentru a controla această nouă tulpină. Vă rugăm să stați acasă, puteți părăsi locuința doar pentru a lua alimente, pentru a merge la medic şi pentru mișcare.

Citeşte şi Aproape 60.000 de infectări zilnice cu coronavirus în Marea Britanie, nou record al pandemiei. Premierul Boris Johnson anunţă luni lockdown total în ţară

Dacă sunteți vulnerabil, trebuie să vă feriți. Școlile primare, gimnaziale și colegiile trebuie să treacă în sistem online de mâine. Toată lumea trebuie să aibă acces la grădinițe însă. Nu se poate ca anul acesta să se dea examenele ca în alți ani. Trebuie să găsim soluții și să susținem acest învățământ la distanță.

Facem tot ce se poate să ținem școlile închise, pentru că știm cât de important e pentru viitorul copiilor”, a anunţat Boris Johnson, citat de BBC. Întregul discurs al premierului britanic a durat opt minute.

În rezumat, ieşirile în spaţiul public vor fi exceptate doar în cinci situaţii:

  • pentru deplasarea la locul de munca, în cazul în care activitatea nu se poate desfăşura de acasă;
  • pentru cumărături de strictă necesitate, precum mâncarea sau medicamentele;
  • pentru exerciţii fizice, aproape de casă;
  • pentru a ajuta persoanele vulnerabile;
  • pentru vizite la medic.

Lockdown-ul total va fi în vigoare pe durata următoarelor şase săptămâni.