Boris Johnson a discutat cu Biden după vizita în Ucraina: „Accentul rămâne pe sprijinirea preşedintelui Zelenski şi a ucrainenilor. Aventura barbară a lui Putin nu trebuie să reuşească”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul britanic Boris Johnson au început sâmbătă discuţii tete-a-tete la Kiev, unde şeful executivului britanic a venit într-o vizită neanunţată public.

13 apr. 2022, 09:10
Boris Johnson a discutat cu Biden după vizita în Ucraina: „Accentul rămâne pe sprijinirea preşedintelui Zelenski şi a ucrainenilor. Aventura barbară a lui Putin nu trebuie să reuşească”

Ulterior vizitei în Ucraina şi discuţiilor cu Zelenski, Boris Johnson a transmis pe Twitter că a avut o discuţie cu preşedintele SUA, Joe Biden, despre vizita pe care a făcut-o la Kiev.

”Accentul nostru comun rămâne pe sprijinirea preşedintelui Zelensky şi a poporului ucrainean în lupta lor pentru libertate. Aventura barbară a lui Putin nu poate fi lăsată să reuşească”, mai scrie Boris Johnson.

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat sâmbătă imagini cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, şi cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care se plimbă prin Kiev şi stau de vorbă cu oamenii. ”Aşa arată democraţia. Aşa arată curajul”, au transmis oficialii de la Kiev, potrivit News.ro.

Regatul Unit va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă pentru a susţine Ucraina împotriva invaziei ruse, a anunţat Downing Street sâmbătă, după întâlnirea avută la Kiev de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul britanic Boris Johnson.

Citeşte şi: Zelenski îl ironizează pe Putin: „Operaţiunea specială” a ucis 20.000 de soldaţi ruşi

Ajutorul se adaugă celui format din echipamente militare de ultimă generaţie în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari) şi anunţat vineri de Londra.

De asemenea, Regatul Unit va garanta un credit suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru Ucraina. În plus, guvernul britanic va liberaliza tarifele asupra majorităţii importurilor din Ucraina şi va oferi facilităţi vamale.

”Graţie leadership-ului nezdruncinat al preşedintelui Zelenski şi eroismului invincibil şi curajului poporului ucrainean, planurile monstruoase ale lui Putin sunt dejucate”, a declarat Boris Johnson după întrevederea cu Volodimir Zelenski.

Şeful guvernului britanic a declarat că Londra va furniza sprijin Ucrainei astfel încât aceasta să nu mai fie niciodată invadată şi a adus un omagiu armatei ucrainene pentru ceea ce el a numit ”cea mai mare faptă de arme din secolul 21”.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 49. Biden îl acuză pe Putin de „genocid” în Ucraina. SUA trimite iar arme la Kiev