Boris Johnson este forţat să facă public un raport privind amestecul rus în campania de Brexit

Publicat: Marţi, 05 Noiembrie 2019 22:28 // Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:02 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic Boris Johnson era supus marţi unor presiuni din partea Parlamentului şi opoziţiei, care-l îndeamnă să publice - înainte de alegerile de la 12 decembrie - un raport cu privire la amestecul rus în politica britanică, relatează AFP.

Preşedintele Comisiei parlamentare însărcinate cu Informaţiile şi Securitatea (ISC) Dominic Grieve a îndemnat Downing Street să publice raportul - de 50 de pagini - întocmit de această instanţă, pentru ca acesta să poată fi examinat în Parlament înaintea alegerilor anticipate.

În urma unei dezbateri, luni, în Camera Lorzilor, subiectul a făcut subiectul unei dezbateri aprige în Camera Comunelor, care urmează să fie dizolvată miercuri, în vederea alegerilor anticipate.

Dominic Grieve, care a catalogat, în cotidianul The Guardian, drept ”halucinantă” această nepublicare, a subliniat în Camera Comunelor că lipsa unei explicaţii care să justifice o asemenea întârziere este ”fără precedent”, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit ziarului, raportul examinează tentaive de amestec rus în campania referendumului Brexitului din 2016, inclusiv tentative de infiltrare în Partidul Conservator al lui Boris Johnson.

În cazul în care nu este publicat marţi noaptea, cât timp parlamentarii sunt în funcţie, raportul va putea fi publicat abia după refacerea Comisiei în urma alegerilor - ceea ce după scrutinul din 2017 a durat ”aproape şase luni”, a denunţat Dominic Grieve.

Emily Thornberry, însărcinată cu probleme internaţionale în cadrul Partidul Laburist, principala formaţiune din opoziţie, a catalogat drept ”întru totul nejustificabilă” o amânare a publicării, ”motivată în mod clar de motive politice”.

”Ce aveţi de ascuns?”, a tunat ea, adresându-se Guvernului Johnson.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri anticipate amestec rusesc Boris Johnson Brexit campanie Brexit
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H