Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, a demisionat din funcția de parlamentar

Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, și-a anunțat demisia din funcția de deputat cu efect imediat, după ce a primit raportul Partygate.

09 iun. 2023, 23:36
Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, a demisionat din funcția de parlamentar
Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cum vrea premierul britanic să-l îngenuncheze pe Vladimir Putin

Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, a demisionat din funcția de parlamentar. Raportul Partygate a fost întocmit de Comisia pentru privilegii condusă de parlamentari, care a cercetat dacă fostul premier a indus în eroare Parlamentul.

Boris Johnson a acuzat ancheta Camerei Comunelor că a încercat să îl „alunge”.

„Încă nu au prezentat nici măcar o dovadă că am indus în eroare Camera Comunelor cu bună știință sau din neglijență”, a spus el într-o declarație, potrivit BBC.

Citește și Boris Johnson a fost reţinut, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp. Surpriza de proporţii pe care au avut-o poliţiştii

Boris Johnson a recunoscut că distanțarea socială nu a fost „perfectă” la adunările din Downing Street în timpul restricțiilor Covid. Dar a spus că au fost evenimente de lucru „esențiale”, despre care a susținut că au fost permise.

În declarația de după demisia sa, de vineri seară, fostul prim-ministru a spus: „Nu am mințit și cred că, în sinea sa, comisia știe acest lucru”.

„Ei știu foarte bine că atunci când am vorbit în Camera Comunelor am spus ceea ce credeam sincer că este adevărat și ceea ce fusesem instruit să spun, ca orice alt ministru”, a spus el.

Citește și Boris Johnson l-a numit pe Macron ”lingăul lui Putin”, la începutul războiului din Ucraina

„Este foarte trist să părăsesc Parlamentul – cel puțin pentru moment – dar, mai presus de toate, sunt nedumerit și îngrozit că pot fi forțat să plec, în mod antidemocratic, de către o comisie prezidată și condusă, de către [deputatul laburist] Harriet Harman, cu o asemenea părtinire evidentă”, a adăugat Johnson.