Boris Johnson vrea ca britanicii să înceapă de MÂIINE să lucreze de acasă. Premierul a anunţat restricţii dure

Premierul britanic Boris Johnson a făcut marţi o declaraţie de presă în care a anunțat un nou val de măsuri menite să combată răspândirea coronavirusului. Pe lângă închiderea la 22.00 a pub-urilor, barurilor și restaurantelor, Johnson le-a transmis lucrătorilor de la birouri să înceapă să lucreze din nou de acasă, aşa cum s-a întâmplat şi din martie până în mai.

22 sept. 2020, 11:49
Boris Johnson vrea ca britanicii să înceapă de MÂIINE să lucreze de acasă. Premierul a anunţat restricţii dure

Recomandarea privind munca de acasă este valabilă de miercuri, în timp ce obligativitatea închiderii barurilor şi restaurantelor la ora 22.00 va intra în vigoare de joi. De asemenea, de lunea viitoare se va reintroduce obligativitatea purtării măştii, iar petrecerile, inclusiv nunţile sau botezurile, se vor ţine cu un număr limitat de persoane. 

Boris Johnson a reafirmat, de asemenea, necesitatea ca oamenii să urmeze îndrumările de distanțare socială, să-şi acopere fața și să se spele pe mâini în mod regulat.

Citeşte şi Un nou lockdown pare inevitabil în Marea Britanie. Experţii Guvernului avertizează că vor fi peste 50.000 de contagieri zilnice

Planurile pentru o întoarcere parțială a fanilor pe stadioane de la 1 octombrie au fost, de asemenea, „întrerupte”, în timp ce numărul persoanelor autorizate să participe la nunți a fost redus la 15.

În rândul opiniei publice există îngrijorări din ce în ce mai mari că Guvernul ar putea trece în curând la a impune restricții mai stricte asupra socializării, existând chiar temeri că ar putea fi interzise vizitele în alte gospodării. Temerile sunt alimentate şi de declaraţiile de la începutul acestei săptămâni făcute de consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice, Patrick Vallance, care avertiza că numărul de contagieri zilnice ar putea ajunge la 50.000 şi numărul deceselor la peste 200, la jumătatea lunii octombrie, dacă nu sunt luate măsuri pentru a frâna răspândirea coronavirusului.