Boris Johnson s-a întors din vacanţa din Caraibe, ca să candideze iar la postul de premier. Pantalonii aproape picau de pe el când a salutat mulţimea FOTO

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, s-a întors sâmbătă la Londra, din vacanță, întrucât are în vedere o a doua candidatură pentru postul de prim-ministru, la două zile după demisia lui Liz Truss.

22 oct. 2022, 16:02
Boris Johnson s-a întors din vacanţa din Caraibe, ca să candideze iar la postul de premier. Pantalonii aproape picau de pe el când a salutat mulţimea FOTO

Boris Johnson este parlamentar în prezent, iar unii dintre colegii săi avertizează că revenirea sa la putere, la câteva săptămâni după ce a fost forțat să demisioneze din funcția de prim-ministru și lider al conservatorilor, ar putea crea un haos politic suplimentar.

Candidații potențiali pentru a-l înlocui pe prim-ministrul în funcție Liz Truss, care a demisionat joi, la 45 de zile după preluarea mandatului, au o perioadă scurtă de timp pentru a obține sprijin, deoarece nominalizările în Partidul Conservator se încheie luni după-amiază.

Boris Johnson, care până astăzi se afla în Republica Dominicană, împreună cu familia, nu a anunțat până acum public posibilitatea de a fi din nou prim-ministru. Cu toate acestea, el a primit sprijinul unui număr semnificativ de parlamentari conservatori, dar are nevoie de 100 de semnături pentru a intra în cursă. Printre cei care îl susțin public pe Johnson se numără și fostul ministru de Interne, Priti Patel, care şi-a postat sprijinul pe Twitter.

Secretarul Comerţului, James Duddridge a dezvăluit vineri că Johnson i-a spus că este „gata de muncă”.

Potrivit unui reporter „Sky News”, Boris Johnson a fost huiduit de unii pasageri în avionul cu care acesta s-a întors sâmbătă la Londra, cu un zbor care a fost urmărit de aproximativ 6.800 de persoane prin intermediul site-ului „Flightradar 24”.

Citeşte şi Anglia, în colaps! Premierul Liz Truss și-a dat demisia după doar 44 de zile! Criza financiară din UK este devastatoare: „Recunosc că nu pot duce la îndeplinire mandatul în baza căruia am fost aleasă”

Candidatul Rishi Sunak este primul care a adunat cele 100 de semnături necesare, de la 357 de parlamentari ai Partidului Conservator. Potrivit datelor The Guardian, până la ora locală 11:10 (13:10 ora României), se știe că Boris Johnson are cu el 49 de parlamentari, iar al treilea potențial candidat, Penny Mordaunt, are 22. Cu toate acestea, casele de pariuri britanice îi oferă lui Sunak un avantaj tangibil față de Johnson.

Noul lider al conservatorilor, adică prim-ministrul Marii Britanii, va fi anunțat pe 28 octombrie și va fi ales de aproximativ 170.000 de membri de partid care vor vota online.