Boris Johnson spune despre femeile musulmane care poartă văl că arată ca „o cutie de scrisori” GALERIE FOTO

Fostul ministru de Externe britanic, Boris Johnson, le-a criticat pe femeile musulmane care poartă vălul islamic în toate formele acestuia că arată ca o "cutie de scrisori".

10 aug. 2018, 06:35

Comentariile pe această temă făcute de fostul ministru de Externe şi-au atras critici într-un context sensibil, în care valuri de migranţi din astfel de ţări au fost primite în state din Uniunea Europeană.

Opinia lui Johnson riscă să agraveze tensiunile islamofobice existente deja în Marea Britanie. De asemenea, în rândul europenilor, există şi o confuzie privind diferitele modele de îmbrăcămimte tradiţionale, legate tot de vălul islamic. De pildă, în rândul europenilor există confuzie între tipurile de veşminte islamice, între care „burka”, „niqab”, „jihab” şi altele pe care le poartă femeile islamice.

Se face însă distincţie, de pildă, între „jihab”şi  niqab, care este”vălul integral”. „Jihabul” este vălul care care le acoperă femeilor doar capul şi gâtul, în timp ce „niqabul” este vălul pentru faţă care lasă dezvelită tona  ochilor.

Burka sunt veşmintele cele mai „conservatoare” şi este un veşmânt în întregime negru care nu descopră nicio parte a corpului, inclusiv a ochilor, pentru care vălul are un „vizor” tot negru prin care femeia islamică poate zări ceva.