Boris Johnson vrea să fie construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a declarat vineri că ar trebui construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit va părăsi în mod formal Blocul comunitar, a relatat cotidianul Daily Telegraph, citat de site-ul agenţiei Reuters.

19 ian. 2018, 20:56
Boris Johnson vrea să fie construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană

Johnson, unul dintre cei mai vocali politicieni care au militat pentru ieşirea Marii Britanii din UE, i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că este ridicol că cele două ţări sunt legate de o singură cale ferată, sugerând că ar trebui construit un pod între Regatul Unit şi Franţa.

”Sunt de acord. Haideţi să facem asta”, a fost replica lui Macron.

”Succesul nostru economic depinde de buna infrastructură şi de bunele conexiuni. Canalul Mânecii ar trebui să fie doar primul pas”, a scris Johnson pe Twitter, potrivit Mediafax

Cu toate acestea, oficialul britanic nu a detaliat în public dacă ar exista un plan mai concret în acest sens sau care ar fi sursele de finanţare ale proiectului.

Potrivit sursei citate, Johnson a susţinut că un pod construit între Marea Britanie şI Franţa ar reprezenta o opţiune pentru a face faţă creşterii numărului de turişti şi a comerţului după Brexit.

”Tehnologia a avansat constant şi există poduri şi mai mari în alte părţi”, le-a transmis Johnson consilierilor săi.