Botoşănean acuzat de TRAFIC CU SCLAVI în Danemarca

Locuinţa unui botoşănean, arestat în Danemarca pentru trafic de persoane, în cadrul operaţiunii "Cuib de viespi" din februarie 2015, a fost percheziţionată ieri, la cererea autorităţilor daneze. Percheziţia a fost efectuată sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Arad, iar, în urma acesteia au fost ridicate o serie de înscrisuri care vor fi trimise în Danemarca.

09 iun. 2015, 09:03
Botoşănean acuzat de TRAFIC CU SCLAVI în Danemarca

Ancheta în acest caz a debutat anul trecut, când autorităţile daneze au solicitat poliţiştilor date referitoare la mai multe persoane din Botoşani, care duceau în Danemarca români, cărora le promiteau locuri de muncă, scrie monitorulbt.ro.

Citeşte şi Danemarca a dat 150 de MILIOANE de dolari pe MĂSURI ANTITERORISTE

Odată ajunşi în insule, suspecţii le luau documentele de identitate, datele lor fiind utilizate pentru înfiinţarea unor firme fantomă, folosite în recuperarea unor taxe de la stat. În acelaşi timp, membrii grupării ar fi folosit aceste date şi ca să obţină credite bancare sau ca să cumpere în rate diferite produse. Ca urmare a verificărilor, poliţiştii români au identificat 71 de persoane victime ale reţelei din Danemarca.