Bovine SACRIFICATE pentru stoparea extinderii bolii limbii albastre

Medicii veterinari ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi au solicitat crescătorilor de animale să îşi sacrifice bovinele afectate de boala limbii albastre.

23 sept. 2014, 05:47
Bovine SACRIFICATE pentru stoparea extinderii bolii limbii albastre

Directorul instituţiei, Sorin Jianu, a declarat că în urmă cu zece zile a existat suspiciunea îmbonăvirii cu boala limbii albastre la 16 animale în localităţile Brativoieşti, Brebina, Dubova, Eşelniţa, Lupşa de Sus, Molani, Prunişor, Voloiac şi Strehaia, dar numai în şapte cazuri aceasta a fost confirmată.

La începutul acestei săptămâni am mai diagnosticat alte şapte animale cu bluetongue. Întrucât nu au răspuns la tratamentul aplicat s-a dispus sacrificarea lor. Pentru a stopa extinderea bolii am luat măsura închiderii tuturor târgurilor din Mehedinţi„, a precizat Sorin Jianu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, în întregul teritoriu al judeţului Mehedinţi medicii veterinari continuă campania de recoltare a probelor biologice de la alte bovine suspecte şi le trimit spre analiză laboratoarelor din localitatea Halânga sau în Bucureşti.