Boxerul făcut KO, primele declaraţii după operaţia de dublă fractură VIDEO

Pugilistul Iulian Ilie s-a intors marti seara in Romania dupa ce vineri s-a accidentat grav in timpul meciului cu belgianul Tambwe Djeko si a fost operat de urgenta pentru dubla fractura si ruptura de tendon. La patru zile distanta dupa nefericitul eveniment, cel poreclit “Cobra” a dezvaluit pentru luptatorii.ro ca nu intentioneaza sa se retraga, in ciuda tuturor sfaturilor, si vrea sa demonstreze ca mai are un cuvant de spus in boxul profesionist.

28 nov. 2013, 08:49
Boxerul făcut KO, primele declaraţii după operaţia de dublă fractură VIDEO

Salut, Iulian! Ce faci? Cum te simti?

Salut, Aline! Ma simt bine acum, uite, ma duc putin pe la sala. Tocmai mi-am schimbat pansamentul, incep sa imi revin. Vreau sa-i vad pe baietii de la Ploiesti. Am scapat de dureri, ca pana ieri ma lua cu lesin la fiecare jumatate de ora din cauza durerilor insuportabile. In maxim doua luni incep recuperarea si dau drumul la treaba.

Sa inteleg ca nu te gandesti la retragere.

Nu, cum sa fac asa ceva? Nu ma las de box, este viata mea. Am pus in balanta situatia de acum cu ce am patit in 2005, atunci cand am fost suspendat pe termen nelimitat si nu mai credeam ca pot reveni. Un an am stat pe bara, nici macar nu am facut vreun antrenament. Am avut mare noroc cu Wally Munteanu, care m-a salvat. Atunci eram debusolat, acum sunt dornic sa revin, sa demonstrez ca inca mai pot.

Cam cat timp ar urma pana sa revii in ring?

Sigur voi avea 6 saptamani gipsul pe picior, apoi in functie de ce vor spune doctorii, ar urma sa incep procesul de recuperare. Voi calca usor pe el, ei ma vor invata ce trebuie sa fac pentru a salva timp.

Toata lumea a ramas socata de ce s-a intamplat in Letonia. Ne povestesti?

In seria de pumni, eu m-am lasat intr-o parte, apoi am cazut cu toata greutatea pe piciorul drept. In momentul ala mi s-a rupt. Am crezut ca sunt bine, dar cand am ajuns in centrul ringului pentru decizie, m-am prabusit, nu ma mai puteam sprijini deloc. Tot raul a fost spre bine pentru ca daca voiam sa cobor din ring, riscam sa cad de pe scara. Era mult mai grav.

Diagnosticat cu dubla fractura la piciorul drept, dar si ruptura de ligamente, ploiesteanul a fost operat de urgenta la un spital din Liepaja, acolo unde a avut gala. In varsta de 36 de ani, pugilistul roman are sanse mici sa isi mai continue cariera, recuperarea dupa o astfel de interventie chirurgicala durand minim 12 luni. Chiar si asa, Iulian Ilie se poate retrage dupa o cariera impresionanta.

Cu 20 de victorii, 7 infrangeri si doua remize la profesionisti, Ilie a cucerit pe rand titlurile IBF International si Intercontinental la categoria cruiser, iar printre adversarii pe care i-a intalnit de-a lungul anilor se numara Rakhim Chakhkiev, Dawid Kostecki si Pawel Kolodziej. De asemenea, in palmaresul sau se regaseste si un titlu national la amatori, categoria mijlocie, cucerit in 2001.