DECIZIE la centru: Gheorghe Nichita NU poate reveni la şefia PSD Iaşi

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a anunţat că Biroul Politic Naţional a invalidat decizia conducerii organizaţiei judeţene Iaşi prin care Gheorghe Nichita a revenit la conducerea filialei, a anunţat preşedintele interimar al PSD.

07 sept. 2015, 11:45
DECIZIE la centru: Gheorghe Nichita NU poate reveni la şefia PSD Iaşi

„Astăzi am analizat în BPN adresa şi solicitarea de la domnul Nichita, însoţită de o hotărâre a Biroului Permanent Judeţean de reinstalare în funcţia de preşedinte a organizaţiei PSD Iaşi. Biroul Permanent Naţional a invalidat hotărârea Biroului Permanent Judeţean şi a respins resintalarea domnului Nichita în fruntea organizaţiei judeţene Iaşi„, a spus Dragnea.

Liderul organizaţiei judeţene Iaşi rămâne Victorel Lupu, instalat interimar prin decizia Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Anunţul lui Gheorghe Nichita privind o nouă candidatură la Primăria Iaşi

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcția de primar al Iașiului în urmă cu trei luni, după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat și din funcția de vicepreședinte al Partidului Social Democrat. El a revenit în funcție în urma unei decizii luate în urmă cu trei săptămâni în cadrul BPJ al PSD Iași.

Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada ianuarie-aprilie, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Gheorghe Nichita, audiat la DNA: Procurorii au extins urmărirea penală VIDEO

Nichita este acuzat că, în aceeași perioadă, i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.