Bradul tradiţional de Crăciun versus bradul manelist împodobit cu bancnote de euro VIDEO

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, oamenii îşi pregătesc locuinţele de sărbătoare. În unele sate din ţară, bradul este făcut conform tradiţiei. În rândul maneliştilor, însă, tradiţionalul brad împodobit cu beteală şi globuleţe a fost înlocuit de bradul împodobit cu bancnote de euro.

23 dec. 2015, 17:38

În satul vrâncean Podu-Nărujii, tradiţia pomului de Crăciun este păstrată cu sfinţenie. Cu o zi înainte de Ajun, pe la asfinţit, tatăl şi fiul pleacă în pădure să găsească bradul perfect care le va umple casa cu mirosul sărbătorilor.

Odată găsit bradul cel mai frumos, tatăl împrăştie seminţe în toate cele patru puncte cardinale. Bătrânii spun că este semn rău să nu îmbunezi pădurea după ce pomul a fost retezat.

Oamenii merg apoi spre casă, unde încep pregătirile. Gospodina scoate toate podoabele şi îi cheamă pe cei mici să umple bradul cu globuri colorate şi ghirlande strălucitoare.

Cu toţii aşteaptă apoi ca prima stea să răsară pe cer, pentru a aprinde şi instalaţia luminoasă. În caz contrar, tainele străbune spun că familia va avea ghinion tot anul.

Şi impresarul lui Florin Salam şi-a pregătit bradul pentru Crăciun. Manelistul, însă, a uitat de tradiţii şi a înlocuit beteala şi globuleţele cu bancnote de euro, lire sterline şi dolari.

„Mi-a aruncat ma-ta mare globurile si nu stiu ce sa mai fac. Cum arata, e misto? Daca tot suntem in Euro, am zis sa punem niste euro pe el, asa; de la Regina de acolo; americani sa nu se supere Obama pe mine. Ce zice, Bamboo asta nu-mi baga si el d-astea p-aici? Sper, cat de cat, sa fie misto! Nu prea mai e loc in asta, mai punem si-n astea pe aici (in timp ce aseaza bancnote in plantele decorative din living). Bine, frumos, cum face tatal tau!”,a spus Florin, potrivit wowbiz.ro

Impresarul lui Florin Salam nu e primul român care preferat un altfel de brad de Crăciun. Nelson Mondial a şocat pe toată lumea cu un brad împodobit cu bani, iar regele Dorin Cioabă a preferat fustele ţigăneşti în locul ornamentelor de Crăciun. 

Citeşte şi