Brânza servită elevilor la şcoala din Piteşti, infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ

DSP Argeș a descoperit prezența E.Coli în brânza servită copiilor la Școala Nr.16 din Pitești. Probele au fost trimise mai departe la București, la Institutul Cantacuzino, pentru analize de laborator amănunțite.

10 mart. 2016, 13:26
Brânza servită elevilor la şcoala din Piteşti, infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ

Brânza de vaci dată copiilor de la Şcoala numărul 16 din Piteşti era infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ, arată rezultatele parţiale ale analizelor făcute de DSVSA Argeş pe alimentele ridicate de la firma de catering care livra mâncarea elevilor de la after-school.

Citeşte şi: Opt elevi din Dragoslavele au ajuns la spital din cauza unor probleme digestive

Peste 20 de elevi de la Școala I. L. Caragiale din Pitești sunt în continuare internați, miercuri, cu simptome de toxiinfecție alimentară, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului Argeș.

În secțiile Spitalului de Pediatrie Pitești au rămas internați 17 copii, alți șase fiind internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. De asemenea, la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie Pitești se află un caz sub observație, potrivit Agerpres.

La Spitalul de Pediatrie Pitești s-au prezentat în ultimele zile peste 40 de pacienți, iar unul a fost dus de părinți direct la Spitalul Matei Balș din București. În șapte cazuri părinții au refuzat internarea, în alte două cazuri au cerut transferul la unități medicale din București, iar șapte copii sunt tratați la domiciliu.

Zeci de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

Pentru a putea face față numărului mare de pacienți, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești a luat o serie de măsuri de reorganizare a activității.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, fiind recoltate probe de la cantina deținută de o societate privată. De asemenea, personalul care pregătește și servește masa la cantină care deservește s-a prezentat la DSP Argeș pentru efectuarea coproculturilor.

La rândul său, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a anunțat că toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în această săptămână. O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș a fost suspendarea temporară a programului after-school de la școala unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

Citeşte şi Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti care au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a crescut