Brăţara electronică de supraveghere, folosită la Iaşi în cazul unui bărbat care şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz

Un bărbat din Iaşi este pus sub supraveghere cu brăţară electronică după ce şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz din Iaşi. Incidentul a fost reclamat la 112 de sora victimei.

09 nov. 2022, 13:08
Brăţara electronică de supraveghere, folosită la Iaşi în cazul unui bărbat care şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz

Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu şi i-au montat o brăţară de supraveghere unui bărbat din Iaşi care şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz.

”Ieri, 08 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie, din cadrul I.P.J. Iaşi au fost sesizaţi prin Apel Unic de Urgenţă 112, de către o persoană, cu privire la faptul că sora sa are un conflict cu fostul concubin, într-o staţie de autobuz de pe raza mun. Iaşi”, a transmis, miercuri, IPJ Iaşi.

Agresorul a fost prins şi condus la sediul Secţiei nr. 4 Poliţie.

„În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului de 50 ani asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, au mai transmis poliţiştii.

Sistemul informatic de monitorizare electronică a devenit funcţional, începând din 1 octombrie, în Capitală şi în judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, unităţi administrativ-teritoriale în care persoanele faţă de care se emit ordine de protecţie dispuse de poliţist sau de instanţa de judecătorească ori la nivel european vor fi monitorizate prin intermediul unei brăţări electronice.

Începând cu anul 2024 toate cele patru UAT şi judeţele Bacău, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea vor intra în acest proiect, iar din 2025 este implementată a trei etapă, care va include şi alte judeţe ale ţării.