Brazilia ANULEAZĂ 900 de MILIOANE de dolari din datoria ţărilor africane

Preşedinţia braziliană a anunţat sâmbătă, la Addis Abeba, anularea a 900 de milioane de dolari din datoria a 12 ţări africane, cu ocazia marcării a 50 de ani de la fondarea Organizaţiei Unităţii Africane, devenită în 2002 Uniunea Africană.

25 mai 2013, 20:01
Brazilia ANULEAZĂ 900 de MILIOANE de dolari din datoria ţărilor africane

A avea relaţii cu Africa este o strategie pentru politica externă a Braziliei„, a explicat la o conferinţă de presă, Thomas Traumann, purtătorul de cuvânt al preşedintei braziliene, Dilma Rousseff, prezentă la festivităţile din capitala etiopiană Addis Abeba, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Surpriză: Ţările dezvoltate contribuie abia cu jumătate la cifra de afaceri a lumii

Principalele două beneficiar privind această măsură vor fi Republica Congo (Brazzaville), cu 352 de milioane de dolari ca datorie anulată şi Tanzania (237 de milioane de dolari), a precizat el.

Citeşte şi Andreea Paul-Vass: România are cel mai mic nivel al datoriei externe pe locuitor din UE

Printre celelalte ţări beneficiare se numără Cote d’Ivoire, Gabon, Guineea, Guineea-Bissau, Republica Democrată Congo şi Sao Tomé şit Principe. El a explicat că măsura este menită să dinamizeze relaţiile economice între Brazilia şi Africa, continent care experimentează în prezent cea mai puternică creştere economică din lume.