Brazilia, debut în forță la CM 2022. Victorie clară cu Serbia, 2-0. Festivalul ratărilor în Qatar

Brazilia, favorita de la Mondialul din Qatar 2022, și-a respectat blazonul. A învins cu 2-0 Serbia, echipă cu nume uriașe în componență. 

24 nov. 2022, 22:59
Brazilia, debut în forță la CM 2022. Victorie clară cu Serbia, 2-0. Festivalul ratărilor în Qatar

Brazilia s-a încălzit mai greu în Qatar. În primul meci din grupă de la CM, cu Serbia, a remizat la pauză, 0-0 cu sârbii.

În a doua repriză, însă, naționala Selecao a dat drumul la show. A ratat pe bandă rulantă, dar s-a lipit de două ori la gol. Richarlison a bifat dubla. A deschis scorul în minutul 65, iar în minutul 73 a punctat a doua oară, de fiecare dată după niște faze la care a contribuit și Vinicius Junior.

 

Dream-team pentru Brazilia

 

Super-ofensiva Brazilia a debutat în poartă cu Alisson, în defensivă cu experimentații Danilo, Marquinhos, Thiago Silva și Alex Sandro, la mijloc au începu cu Paqueta, Casemiro mai retras și Neymar, iar în față au jucat cu Raphinha, Richarlison și Vinicius Junior. În meciul dominat categoric de sud-americani au mai jucat și Fred, Rodrygo, Gabriel Jesus, Antony și Martinelli.

De partea cealaltă, sârbii au avut în teren jucători precum Mitrovic, Zivkovic, Tadic, Lazovic, Vlahovic, Radonjic și Milinkovic-Savic, dar n-au mișcat în front. Luka Jovic a rămas pe bancă.

În mod inexplicabil, marele absent din lotul Braziliei pentru Mondial este starul de la Tottenham, Emerson Royal, fundaș dreapta. Selecționerul Tite l-a preferat pe Danilo, de la Juventus, care nu mai e la apogeul carierei și pe bătrânul Daniel Alves, în vârstă de 40 de ani, care nu mai cochetează cu fotbalul european. De asemenea, printre absențele notabile se mai numără atacantul Roberto Firmino, de la Liverpool și mijlocașul Philippe Coutinho, de la Aston Villa. Ambii au consemnat un regres, în ultimii ani.

 

Ce urmează pentru Brazilia și Serbia, la CM 2022

 

Din grupa Braziliei și a Serbiei mai fac parte Elveția și Camerun. Europenii au câștigat duelul și astfel, au obținut trei puncte. Următorul duel al echipelor din grupa G se va juca luni, 28 noiembrie. Brazilia are programat duelul cu Elveția, în timp ce Serbia se va duela cu Camerun.