BRAZILIA – GERMANIA 1-7: Pele a greşit din nou pronosticul

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 a fost din nou un bun prilej pentru Pele de a-şi demonstra măiestria în a se hazarda în pronosticuri ratate. Nici Hagi nu e departe, după ce a spus că Olanda nu iese din grupe, 

08 iul. 2014, 22:42
BRAZILIA – GERMANIA 1-7: Pele a greşit din nou pronosticul

Pele a fost unul dintre ce mai mari jucatori din istoria fotbalului si unul dintre cei mai laureati fotbalisti, cu trei Cupe Mondiale (1958, 1962 si 1970). Cum picioarele nu prea au treaba si cu vorbele, odata ce si-a pus ghetele in cui prestigiul dobandit de-a lungul carierei s-a pierdut incet datorita perlelor rostite in afara terenului.

Chiar si Romario a declarat ca “Pele este un poet, cand a tine gura inchisa”

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Pele vedeao finală Brazilia-Uruguay

Pele, fostul golgheter al naționalei Braziliei, a declarat că și-ar dori foarte mult o finală de Cupă Mondială între Brazilia și Uruguay. Pele spera ca astfel brazilienii să-și ia revanșa în fața uruguyenilor pentru finala pierdută, chiar pe propriul teren, la turneul din 1950. 

Pronosticurile lui Hagi înaintea CM 2014: Olanda nici nu iese din grupe!

Cel mai dramatic eveniment din istoria fotbalului brazilian a fost finala din 1950, cunoscută drept „maracanazo”. Pe atunci tot Brazilia era țara organizatoare, însă în finală, pe celebrul stadion Maracana (acolo unde se joacă și finala CM 2014), în fața unei asistențe record, de circa 200.000 persoane, a fost învinsă de Uruguay cu 2-1. De atunci Brazilia a așteptat momentul revanșei în fața Uruguay-ului într-o finală mondială.

TOP 10 predicţii ratate ale lui Pele

10) China 2002

Pele a prezis: China se va califica pentru urmatoarea runda din Grupa lor (Brazilie, Turcia, Costa Rica)

China nu a castigat niciun meci, nu a facut nicio remiz si evident a terminat pe ultimul loc. Mai mult, nu au inscris niciun gol si au primit 9.

9) Spania 1998

Pele a prezis: Spania este favorita la castigarea Cupei Mondiale din 1998 in Franta.

Tragic dar adevarat, Spania nu a reusit nici macar sa treaca de grupe, dupa ce a pierdut in primul meci cu Nigeria (2-3) si a remizat in al doilea meci cu Paraguay (0-0)

8 ) Columbia si visul american

Pele a prezis: Columbia va castiga Cupa Mondiala din 1994 in SUA.

Columbia a terminat ultima in grupa ei, (1-3 cu Romania; 1-2 cu USA; 2-0 cu Elvetia)

7) Argentina, Franta si Cupa Mondiala 2002

Pele Prediction: Argentina si Franta vor juca finala

Ambele tari au fost eliminate inca din primul tur. Franta a facut un singur punct (fara sa marcheze niciun gol), in timp ce Argentina a termina pe locul 3.

6) Drumul spre victorie (Escape to victory)

Pele a prezis: in timpul celebrului film Escape to Victory, in care au mai jucat Sylvester Stallone si Michael Caine, cel mai bun jucator al aliatilor, Pele, este faultatl brutal de adversarii nazisti. Pele sustine ca nu mai are nicio sansa sa continue si este carata pe brate in afara terenului. Aliatii sunt condusi cu 4-0 si o recuperare este considerat imposibil.

Pele revine in a doua jumatate si inspira echipa sa la o revenire improbabila, inscriind chiar si din foarfeca. Chiar si in fictiune, predictiile lui Pele merg prost.

5) Ronaldo este un jucator terminat

Pele a prezis: Ronaldo nu va mai juca din nou fotbal, iar cariera sa este terminata ca urmare a unei accidentari foarte grave in timpul unui meci la echipa de club, AC Milan

Ronaldo revine pe teren in martie 2009 pentru Corinthians, marcand 10 goluri in primele 14 jocuri si castiga campionatul brazilian.

4) Nii Lamptey – “Noul Pele”

Pele a prezis: Dupa ce a excelat la Campionatul Mondial sub-17, la care a mai luat parte si Alessandro Del Piero, Pele a spus despre jucatorul ghanez ca va fi noul Pele.

Desi isi incepe spectaculos cariera europeana jucand pentru echipe ca Anderlecht sau PSV, Lamptey isi distruge cariera datorita proastei inspiratii in alegerea viitoarelor echipe. Aston Villa, Coventry, Venezia si Ankaragucu.

3) Nicky Barmby – un jucator la fel de bun ca Zidane, Maldini si Ronaldo

Pele a prezis: Nicky Barmby va deveni un star de clasa mondiala.

Nicky Barmby ajunge un jucator de nivel mediu, fara nicio participare la un turneu mondial

2) Africa va deveni o forta

Pele a prezis: o tara africana va castiga Cupa Mondiala inainte de anul 2000.

Ne aflam in 2010 si o tara africana inca mai are de muncit pentru a trece de un sfert de finala la o Cupa Mondiala.

1) Brazilia si Cupa Mondiala din 2002

Pele a prezis: Brazilia nu va trece nici macar de grupe (China, Turci si Costa Rica)

Brazilia a castiga Cupa Mondiala din anul 2002 dupa 2-0 in finala cu Germania