BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-0. Samba lui Neymar spre finala CM 2018

Brazilia Mexic 2-0. Brazilienii au obținut calificarea în sferturile de finală ale CM 2018, după ce au reușit să treacă de reprezentativa Mexicului. În sferturi, Brazilia ar putea da peste Belgia sau Japonia.

02 iul. 2018, 09:02
BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-0. Samba lui Neymar spre finala CM 2018

Brazilia Mexic 2-0. Atacantul Neymar a fost desemnat jucătorul meciului Brazilia – Mexic, scor 2-0, din optimile de finală ale Cupei Mondiale.Neymar, care a fost integralist, a marcat primul gol al Braziliei, în minutul 51.

Reprezentativa Braziliei s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale, după ce a învins Mexic, scor 2-0, luni, la Samara. Neymar a marcat în minutul 51, iar Firmino în minutul 89.

În sferturi, Brazilia va întâlni învingătoarea din meciul dintre Belgia şi Japonia.

viewscnt

Min. 88: Firmino majorează diferenţa, 2-0

Min. 51: BRAZILIA – MEXIC 1-0, GOOL Neymar.

Min. 25 – Ocazie Brazilia. Neymar pătrunde pe partea stângă, intră în careu, îl driblează pe Alvarez Velazquez, intră în ungi și trage la poartă, dar portarul Ochoa iese și îi închide unghiul, ajutat și de Marquez.

Min. 22 – Ocazie Mexic. Herrera intră în careu, îl culcă din fentă pe Miranda, trage la poartă, dar Casemiro pune piciorul pe traiectoria șutului și respinge.

Min. 18 – Ocaze Mexic. Lozano primește o centrare de pe stânga, șutul său e blocat de Andre Luiz.

Min. 5 – Ocazie Brazilia. Neymar șutează din afara careului, iar Ochoa boxează.

Min. 2 – Ocazie Mexic. Guardado centrează de pe partea stângă, iar lovitura de cap a lui Lozano e blocată de Alisson.


 

ECHIPELE DE START:

Brazilia: 1. Alisson Becker – 22. Fagner, 2. Thiago Silva, 3. Miranda (căpitan), 6. Filipe Luis – 15. Paulinho, 5. Casemiro, 11. Philippe Coutinho – 19. Willian, 9. Gabriel Jesus, 10. Neymar

Selecţioner: Tite

Rezerve: 16. Cassio Ramos, 23. Ederson – 4. Pedro Geromel, 12. Marcelo, 13. Marquinhos, 18. Fred, 17. Fernandinho, 8. Renato Augusto, 14. Danilo, 20. Roberto Firmino, 21. Taison

Mexic: 13. Guillermo Ochoa – 21. Edson Alvarez, 2. Hugo Ayala, 3. Carlos Salcedo, 23. Jesus Gallardo – 16. Hector Herrera, 4. Rafa Marquez, 18. Andres Guardado (căpitan) – 11. Carlos Vela, 14. Javier Hernandez, 22. Hirving Lozano

Selecţioner: Juan Carlos Osorio

Rezerve: 1. Jose Corona, 12. Alfredo Talavera – 5. Diego Reyes, 8. Marco Fabian, 6. Jonathan Dos Santos, 7. Miguel Layun, 20. Javier Aquino, 10. Giovani Dos Santos, 17. Jesus Corona, 9. Raul Jimenez, 19. Oribe Peralta

Arbitru: Gianluca Rocchi; arbitri asistenţi: Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (toţi din Italia); arbitru de rezervă: Antonio Mateu Lahoz (Spania); arbitru asistent de rezervă: Pau Cebrian (Spania)

 

Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Pawel Gil (Polonia), Daniele Orsato (Italia)

Brazilia – Mexic, în optimile Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018 (ora 17:00, TVR 1, TVR HD). Partida se dispută pe stadionul Cosmos Arena din Samara și este arbitrată de Gianluca Rocchi (Italia). Brazilia și Mexic s-au mai întâlnit de patru de ori la Cupa Mondială. Selecao, mare favorită, are trei victorii (4-0, la CM 1950, 5-0, la CM 1954, 2-0, la CM 1962), iar un meci s-a terminat la egalitate, 0-0, la Mondialul din 2014. Golaverajul este 11-0 pentru Selecao. 

BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Selecao încă aşteaptă revenirea starului Neymar la adevăratul său nivel, după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon mai multe luni.

Deşi a arătat o creştere de la meci la meci, Neymar, cel mai scump fotbalist al lumii, după transferul de 222 de milioane de euro de la Barcelona la Paris Saint-Germain, nu a confirmat încă aşteptările care sunt puse în el. După meciurile din grupe, Neymar era fotbalistul cu cele mai multe driblinguri încercate, 42, cu 14 mai multe decât Messi, următorul clasat în această ierarhie. Totuşi, Neymar a pierdut mingea de 84 de ori, de 22 de ori mai mult ca oricare jucător. Vedeta braziliană a demonstrat însă că îşi creează cu uşurinţă ocazii de gol, ajungând la 18 astfel de situaţii, potrivit FIFA, însă cu un singur gol marcat, în timp ce Ronaldo avea 4 goluri înscrise din 10 oportunităţi.

BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Mexicanii sunt pentru a șaptea oară la rând în faza optimilor de finală de la un Campionat Mondial, însă, până acum, nu au reușit să meargă niciodată mai departe. În 2014 erau învinși de Olanda, în 2010 și 2006 pierdeau cu Argentina, în 2002 erau eliminați de SUA, în 1998 cedau în fața Germaniei, iar în 1994 pierdeau dramatic cu Bulgaria la penalty-uri.

Mexic s-a calificat cu emoții în optimi, chiar dacă avea șase puncte după primele două meciuri din grupă (1-0 cu Germania și 2-1 cu Coreea de Sud). Aztecii au pierdut categoric partida cu Suedia (0-3), dar au mers mai departe grație ajutorului primit din partea Coreei de Sud, care a învins surprinzător Germania, 2-0. ”Am învățat din victorii, iar acum trebuie să învățăm și din eșecuri. Împotriva Suediei ne-am confruntat cu un stil european, dar e o experiență utilă pe viitor. Sper să dăm continuitate evoluțiilor cu Germania și Peru”, a precizat căpitanul mexican, Andrés Guardado.

BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Mexicul, care a reuşit prima mare surpriză la CM 2018, victoria cu 1-0 în faţa campioanei en titre, Germania, a pierdut de şase ori la rând în optimile de finală ale Cupei Mondiale, dar are şapte victorii în ultimele 15 confruntări cu Brazilia, în faţa căreia a pierdut de doar cinci ori, alte trei partide încheindu-se nedecis. Cele două echipe s-au înfruntat de 40 de ori în total, echipa ”auriverde” având 23 de victorii, iar Mexicul 10. Mexicanii nu i-au învins niciodată pe brazilieni la Cupa Mondială în patru dueluri, trei victorii revenind selecţionatei ”Canarinha”, iar un meci s-a terminat nedecis, 0-0, în faza grupelor din 2014 (11-0 golaveraj).

Brazilia, care este neînvinsă de 15 meciuri oficiale, are 56 de şuturi expediate în cele trei meciuri din Rusia, cele mai multe, în timp ce Mexicul a adunat 44. Brazilienii au încercat 1.884 de pase, cu 631 mai multe decât mexicanii. În termeni de distanţă parcursă, doar Panama a alergat mai puţin decât Mexic (297,66 km), în timp ce Brazilia are 313,04 km, notează Reuters.

Dintre echipele prezente în optimi, doar Spania are o posesie mai mare decât Brazilia (111 minute şi 4 secunde), în timp ce Mexicul a avut balonul 88 de minute şi 30 de secunde.

Brazilia nu a pierdut niciodată în faţa unei reprezentante a zonei CONCACAF, având şapte victorii şi un egal. Mexicul are doar o victorie în faţa reprezentantelor CONMEBOL, cu Ecuador în 2002, trei egaluri şi opt înfrângeri.

Fundaşul mexican Hector Moreno este suspendat pentru meciul de la Samara din cauza celor două cartonaşe galbene primite. Brazilia nu va putea conta pe fundaşul stânga Marcelo, accidentat în partida cu Serbia.

Fiecare echipă are câte trei jucători care au cartonaşe galbene şi riscă suspendarea în cazul în care vor primi încă unul, Philippe Coutinho, Casemiro şi Neymar, de la brazilieni, Hector Herrera, Miguel Layun şi Jesus Gallardo, de la mexicani.

BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: „Arbitrii trebuie să-l oprească pe Neymar!”. Cerința specială a mexicanilor înaintea meciului cu Brazilia

 

Duelul Americilor din „optimi” e inflamat de căpitanul Mexicului, Andres Guardado, care îl arată cu degetul pe Neymar, cel mai vânat jucător de la actualul Mondial. Guardado s-a plâns că starul Braziliei simulează prea des: „FIFA trebuie să ia măsuri, pentru că îi place să se arunce pe jos și să accentueze faulturile”

„Toți îl cunoaștem pe brazilian, dar nu eu și colegii mei suntem datori să-l judecăm. FIFA și arbitrii, care au la dispoziție și asistentul video, trebuie să analizeze stilul său de joc și să vadă cum apreciază”, a declarat Andres Guardado.

Mijlocașul lui Betis e deranjat de plonjoanele teatrale și trucurile vedetei de la PSG. „Știm cu toții că îi place să se arunce pe jos și să accentueze faulturile, ăsta este stilul lui de a juca. Arbitrii trebuie să oprească însă tendința lui evidentă, nu o putem face noi, în teren”, a explicat Guardado.

17 faulturi a suportat Neymar în primele 3 meciuri din grupă. Brazilianul este lider la acest capitol, înaintea „optimilor”, devansîndu-i pe Ronaldo (13) și Kimmich (12).

Guardado a fost întrebat și despre duelul cu cvintupla campioană mondială, Brazilia. „Pentru noi este mai bine așa. Nu va fi nicio problemă dacă vom pierde, pentru că știm cu toții cine este Brazilia. Ar fi fost o dramă, în schimb, dacă am fi jucat cu Elveția și nu ne-am fi descurcat”. 

Luând în calcul precedentele 5 dueluri directe, descoperim că Brazilia s-a impus de 3 ori, ultima oară într-un amical în 2015 (2-0), mexicanii au câştigat tot cu 2-0 o partidă de pregătire din 2012, iar confrunatrea de la Mondialul din 2014 s-a terminat 0-0.  

BRAZILIA – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Probleme de lot 

Selecționerul Mexicului, Juan Carlos Osario, nu-l are la dispoziție pentru acest meci pe Hector Moreno, suspendat după cartonașul roșu primit cu Suedia.

Duelul Americilor din “optimi” e inflamat de căpitanul mexican, Andrés Guardado, care îl arată cu degetul pe Neymar, pentru desele simulări.

“Toți îl cunoaștem pe brazilian, dar nu eu și colegii mei suntem datori să-l judecăm. FIFA și arbitrii, care au la dispoziție și asistentul video, trebuie să analizeze stilul său de joc și să vadă cum apreciază”, a declarat Andrés Guardado.

Mijlocașul lui Betis e deranjat de plonjoanele teatrale și trucurile vedetei de la PSG. “Știm cu toții că îi place să se arunce pe jos și să accentueze faulturile, ăsta este stilul lui de a juca. Arbitrii trebuie să oprească însă tendința lui evidentă, nu o putem face noi, în teren”, a explicat Guardado.

Selecționerul Mexicului, Juan Carlos Osario, nu-l are la dispoziție pentru acest meci pe Hector Moreno, suspendat după cartonașul roșu primit cu Suedia.

Duelul Americilor din “optimi” e inflamat de căpitanul mexican, Andrés Guardado, care îl arată cu degetul pe Neymar, pentru desele simulări.

“Toți îl cunoaștem pe brazilian, dar nu eu și colegii mei suntem datori să-l judecăm. FIFA și arbitrii, care au la dispoziție și asistentul video, trebuie să analizeze stilul său de joc și să vadă cum apreciază”, a declarat Andrés Guardado.

Mijlocașul lui Betis e deranjat de plonjoanele teatrale și trucurile vedetei de la PSG. “Știm cu toții că îi place să se arunce pe jos și să accentueze faulturile, ăsta este stilul lui de a juca. Arbitrii trebuie să oprească însă tendința lui evidentă, nu o putem face noi, în teren”, a explicat Guardado.

Portarul Mexicului Guillermo Ochoa, prădat de hoți. Seifurile au fost forțate și mai multe obiecte de valoare au dispărut 

Casa părintească a portarului naţionalei Mexicului, Guillermo Ochoa, a fost spartă, vineri, de hoţi, informează news.ro, care citează AFP.

 Hoţii au profitat de faptul că nu era nimeni în locuinţă şi au furat mai multe lucruri de valoare, a anunţat poliţia mexicană.

„Porţile erau deschise, seifurile au fost forţate şi lipseau diverse obiecte de valoare”, a afirmat un reprezentant al poliţiei, care nu a precizat dacă părinţii portarului sunt în Mexic sau sunt în străinătate.

Ochoa, 32 de ani, coleg cu Răzvan Marin la Standard Liege, este unul dintre cei mai buni jucători mexicani de la Cupa Mondială din Rusia. El a avut 17 intervenţii reuşite în faza grupelor, cele mai multe ale unui portar.

Mexicul va evolua, luni, al Samara, cu Brazilia, în optimile de finală ale competiţiei.