Brazilia, ţara în care există mai mulţi câini decât copii

Primul recensământ al câinilor şi pisicilor efectuat în Brazilia a dus la un rezultat surprinzător. Ţara are circa 52 de milioane de câini, mai mult decât numărul de copii sub 14 ani, situat la cifra de 44,9 milioane.

03 iun. 2015, 09:00
Brazilia, ţara în care există mai mulţi câini decât copii

Institutul Brazilian de Geografie şi Statistică (IBGE) a precizat că 44,3% dintre gospodării au un câine, o medie de 1,8 câini pe gospodărie, potrivit independent.md. În ceea ce priveşte pisicile, care sunt prezente în 17,7% din gospodării, la nivel de ţară se înregistrează un total de 22,1 milioane de pisici, cu o medie de 1,9 pisici pe gospodărie.

În regiunea de sud, cea mai dezvoltată din Brazilia, se află cel mai mare număr de câini din total (58,6%), iar în regiunea de nord-est, mai puţin favorizată, cel mai mic (36,4%).

Pentru pisici, raportul cu nivelul de dezvoltare al comunităţii este invers proporţional. Regiunile mai sărace din nord şi nord-est deţin cele mai multe pisici (22,7% şi, respectiv, 23,6% din total), în timp ce regiunile mai dezvoltate din sud-est si centru-vest pe cel mai mic (13,5% şi, respectiv, 14,3 % din total).