BRAZILIA VS GERMANIA 1-7. INCREDIBIL, ce umilinţă pentru gazde!

BRAZILIA VS GERMANIA  1-7: RomaniaTV.net v-a prezentat LIVE TEXT de la cel mai important meci de până acum la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. 

08 iul. 2014, 13:34

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR 1-7: În fotbal nu există numai învinşi, există şi victime. Semifinala Brazilia – Germania, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a fost de dimensiuni apocaliptice, zguduind din temelii credinţa în fotbal a a unei naţiuni în care acest sport este religie.

GERMANIA s-a calificat de o manieră incredibilă în finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), marţi, după ce a zdrobit formaţia gazdă cu scorul neverosimil de 7-1 (5-0), în semifinala jucată pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte.

Germania, campioană mondială în 1954, 1974 şi 1990, va disputa a opta sa finală a competiţiei (le-a pierdut pe cele din 1966, 1982, 1986 şi 2002), după ce pe ultima o pierduse chiar în faţa Braziliei, în 2002.

Echipa antrenată de Joachim Loew, selecţioner care a câştigat clar duelul tactic cu ”veteranul” Luiz Felipe Scolari, s-a impus prin golurile marcate de Thomas Mueller (11), Miroslav Klose (23), Toni Kroos (24, 26), Sami Khedira (29) şi Andre Schuerrle (69, 79). Germania a avut 20 de minute de graţie în care a marcat cele cinci goluri din prima repriză, perioadă care a fost, în acelaşi timp, cea mai neagră din istoria naţionalei braziliene, care nu a mai încasat atâtea goluri într-un răstimp atât de scurt. Golul de onoare al Braziliei a fost înscris de Oscar (90).

Brazilia a început destul de avântat meciul şi a avut prima situaţie de poartă în minutul 3, când Marcelo a tras din afara careului, dar balonul a ocolit poarta. Khedira a avut prima ocazie a oaspeţilor, dar şutul său l-a nimerit tocmai pe coechipierul său Kroos, aflat în careul Selecao.

Nationalmannschaft a deschis scorul după doar 11 minute de joc, prin Thomas Mueller, care a fost lăsat nemarcat în mijlocul careului şi a reluat simplu în plasă centrarea lui Kroos, din corner: 0-1. Mueller a ajuns la cinci goluri marcate la CM 2014, cifră cu care a câştigat titlul de golgheter la ediţia precedentă.

Ce a urmat a fost o execuţie în direct, o dramă incredibilă a fotbalului brazilian, poate mai mare decât cea din 1950, când echipa Braziliei pierdea Cupa Mondială pe ”Maracana”, învinsă cu 2-1 de Uruguay. 

Echipa ”auriverde” a fost parcă anesteziată de golul lui Mueller şi a mai încasat un gol în minutul 23, când Miroslav Klose a înscris după de Julio Cesar respinsese un prim şut al germanului: 0-2 (23). Klose a devenit, cu această reuşită, golgheterul all-time al Cupei Mondiale, cu 16 goluri, unul mai mult decât Ronaldo Nazario de Lima, cu care se afla la egalitate.

Acest veritabil ”blitzkrieg” a fost completat de ”dubla” lui Toni Kroos (24, 26), iar Sami Khedira (29) a completat şi el un scor incredibil, la care fanii brazilieni efectiv plângeau în tribune.

Dezastrul ar fi putut fi şi mai mare, dacă arbitrul ar fi acordat penalty pentru oaspeţi în minutul 32, când Fernandinho a respins cu mâna şutul lui Kroos.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, brazilienii regăsindu-se într-o oarecare măsură pentru a nu mai primi şi alte goluri.

Scolari a făcut câteva mutări la pauză şi echipa Braziliei revenită de la cabine a arătat altfel, a controlat jocul, a atacat şi ocaziile de gol au apărut repede. Neuer a respins centrarea periculoasă a Ramires (51), după care a fost salvator în faţa lui Oscar (52). Portarul german s-a evidenţiat în mod deosebit la două şuturi consecutive ale lui Paulinho (53).

Mueller a fost aproape de golul şase, atât pentru el la CM 2014, cât şi pentru echipa sa în semifinală, dar Julio Cesar a respins de sub transversală (61).

Germania a marcat şi al şaselea său gol, în minutul 69, prin Andre Schuerrle, la capătul unei faze simple de atac, cu combinaţii care au făcut şah-mat apărarea Braziliei: 0-6. ”Panzerul” german nu a arătat milă nici în continuare şi Schuerrle a mai înscris o dată, cu un şut la vinclu, în minutul 79: 0-7.

Neuer i-a refuzat golul lui Ramires (85), Oscar a ratat şi el (89), dar şi Oezil a irosit o mare ocazie, pentru ca la faza imediat următoare Oscar să marcheze golul de onoare al Braziliei (90) şi meciul s-a încheiat cu cel mai mare scor al Mondialului 2014 (1-7) şi totodată a doua victorie ca scor a Germaniei la Cupa Mondială, după 8-0 cu Arabia Saudită, în 2002.

Selecao, care viza al şaselea său titlu mondial la debutul CM 2014, nu a confirmat speranţele puse în ea şi a încheiat din nou lamentabil un Mondial pe teren propriu, după cel din 1950.

Brazilia nu mai pierduse un meci oficial acasă din 1975, când Peru se impunea cu scorul de 3-1, chiar la Belo Horizonte, în semifinalele competiţiei Copa America. Cea mai drastică înfrângere a Braziliei data din 18 septembrie 1920, când Uruguayul câştiga cu scorul de 6-0, la Vina del Mar (Chile), în Copa America.

Brazilia va disputa finala mică, sâmbătă, la Brasilia, în timp ce Germania va juca, duminică, pe Maracana, pentru trofeu cu câştigătoarea din a doua semifinală, care le opune miercuri pe Argentina şi Olanda.

Click aici pentru a vedea Brazilia – Germania

Min. 93: Brazilia – Germania 1-7, FINAL DE MECI: Echipa Germaniei s-a calificat de o manieră incredibilă în finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), marţi, după ce a zdrobit formaţia gazdă cu scorul neverosimil de 7-1 (5-0), în semifinala jucată pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte.

Min. 79: Brazilia – Germania 0-7. Andre Schuerrle a realizat şi el ”dubla”, în zece minute. 

Min. 69: Andre Schuerrle a marcat al şaselea gol al meciului. 

Min. 66: La 0-5, Brazilia pasează înapoi, un întreg stadionul huiduie

Min. 61: Brazilia cere penalty!! Obţine doar un corner.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 53: Trei ocazii URIAŞE în trei minute, brazilienii vor să iasă cu capul sus de la CM 2014

Min. 52: Germania în corzi, Neuer respinge încă o dată ca la handbal

Min. 50: Prima mare ocazie a Brazilei, Neuer respinge cu greu.

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Min.46, a început repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Belo Horizonte, scor de coşmar pentru selecţionata cariocas, 0-5 cu Germania.

Min. 42 Nemţii au tras deja 10 şuturi, 9 pe poarta lui Julio Cesar. În schimb brazilienii au nimerit doar de două ori cadrul porţii, din două şuturi.

Min. 38 Şut Mesut Ozil, din lovitură liberă de la 24 de metri, balonul se duce peste poartă.

Min. 34 În această avalanşă de goluri germane a trecut aproape neobservat faptul că Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite! L-a devansat pe marele Ronaldo.

Min. 32 Germania rămâne în ofensivă şi forţează marcarea celui de-al şaselea gol.

Min. 29 GOOOL Germania, Sami Khedira a profitat de debandada din defensiva braziliană. Meciul tinde să fie cel mai mare dezastru din istoria fotbalistică a Braziliei! Brazilia – Germania 0-5, coşmar total pentru gazde!

Min. 26 GOOOL Germania, Toni Kroos duce scorul la 4-0 pentru Germania! Spectatorii brazilieni sunt în lacrimi!

Min. 25 GOOOL Germania! A marcat Toni Kroos!

Min. 22 GOOOL Germania! Lecţie de fotbal predată de Germania, la Belo Horizonte. Klose ajunge singur cu Julio Cesar, şutează în portar, mingea revine la nemţi, şi tot Klose o trimite în poarta Braziliei! 2-0 pentru Germania!

Min. 16 Brazilienii au preluat posesia balonului, dar defensiva bine organizată a nemţilor închide spaţiile spre poarta lui Neuer.

Min. 12 Este al 5-lea gol marcat în 6 meciuri de către Thomas Muller, la acest Campionat Mondial.

Min. 11 GOOOL Germania! Primul corner al nemţilor, centrare Toni Kroos de pe dreapta, Thomas Muller, nepermis de liber, reia cu latul în plasă din 6 metri! Brazilia – Germania 0-1!

Min. 6 Prima ocazie a nemţilor! Ozil îi centrează excelent lui Khedira, dar şutul acestuia, din interiorul careului, îl loveşte pe Tomi Kroos! Deranj mare în careul brazilienilor!

Min. 3 Marcelo trage de la 22 de metri, mingea trece pe lângă poarta lui Neuer. Brazilienii au început foarte tare acest meci.

Min. 2 Brazilia are primul corner al meciului. Oscar a centrat în careu, Boateng a respins departe.

Min. 1 A început semifinala Brazilia – Germania. Nemţii au avut lovitura de începere.

Componenţa formaţiilor:

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho – Oscar, Hulk, Bernard – Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Germania: Neuer – Lahm, Jerome Boateng, Hummels, Hoewedes – Schweinsteiger, Sami Khedira, Toni Kroos – Mesut Ozil, Thomas Mueller – Klose. Selecţioner: Joachim Loew.

Update ora 22.50 Condiţiile de joc sunt perfecte la Belo Horizonte. 22 grade Celsius, cerul este înnorat, vântul doar adie, iar umiditatea este de 50%.

Update ora 22.42 Presa braziliană apărută azi şi-a exprimat într-un mod inedit susţinerea pentru Neymar, marele absent al semifinalei de astăzi.

Update ora 22.30 Jucătorii celor două formaţii sunt pe teren, la încălzire. Semifinala Brazilia – Germania începe într-o jumătate de oră.

Update ora 22.23 Miroslav Klose este primul fotbalist din lume care evoluează în patru semifinale de Campionat Mondial. Dacă marchează astăzi el l-ar depăşi pe Ronaldo şi ar deveni cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite.

Update ora 22.15 Marea surpriză oferită de Luiz Felipe Scolari în alcătuirea primului 11 al Braziliei este alegerea lui Bernard, pentru a-l suplini pe Neymar. Bernard nu a jucat decât 67 de minute la CM 2014. Majoritatea specialiştilor credeau că va fi preferat Willian, fostul jucător al lui Şahtior, în prezent la Chelsea.

Update ora 20.05 Masca lui Neymar pare să se bucure de un succes uriaş, numeroşi suporteri mergând la stadion cu ea pe chip.

Brazilia, de 5 ori campioană mondială, şi Germania (3 titluri) se confruntă marţi în semifinala de la Belo Horizonte doar pentru a doua oară în istoria lor! Cele două naţiuni au, totuşi, în palmares 24 de semifinale, dar, în afara finalei din 2002 (câştigată de Brazilia în Japonia cu 2-0, graţie dublei lui Ronaldo), cele două nu s-au mai confruntat niciodată în faza finală. La fel ca în 2002, Luiz Felipe Scolari se află în fruntea Selecao, iar un excelent portar se află în echipa Germaniei (Manuel Neuer a luat locul lui Oliver Kahn). 

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Jucătorul vedetă al selecţionate braziliene de fotbal Neymar, deşi grav accidentat în partida contra Columbiei, va fi totuşi prezent pe stadion la semifinala Brazilia-Germania, de marţi seara, prin intermediul a 60.000 de măşti de carton cu chipul său ce vor fi distribuite suporterilor. Va fi un omagiu adus atacantului care nu mai poate juca la Cupa Mondială după fractura suferită la o vertebră, relatează 20minutes.fr.

Mai multe publicaţii braziliene s-au alăturat campaniei publicitare #somostodosNeymar (Toţi suntem Neymar) lansată de agenţia Loducca. Imaginea măştii se poate descărca de pe pagina web http://www.somostodosneymar.com.br. 

‘Dacă Neymar nu poate intra pe teren, o vom face noi pentru el. Faceţi o mască cu fotografia lui şi puneţi-o pe faţă când vă uitaţi la meci. Faceţi şi altele şi împărţiţi-le prietenilor. Marţi vom fi toţi Neymar!’, scrie pe site-ul respectiv. 

Brazilia are o medie de 2,2 goluri pe meci împotriva Germaniei în ultimele 10 meciuri directe. Ultimul meci direct, finala din 2002, s-a încheiat cu victoria Braziliei, 2-0 după o “dublă” a lui Ronaldo. 

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Brazilia şi Germania se vor înfrunta în această seară de la ora 23:00 în prima semifinală de la CM 2014. Partida se va desfășura la Belo Horizonte, pe stadionul „Mineirao” (58.170 de locuri și va fi arbitrată de mexicanul Marco Rodriguez.

Selecao şi-a adjudecat al cincilea său titlu suprem în Coreea de Sud şi Japonia, după ce a dispus în finală de Germania cu scorul de 2-0, prin ”dubla” lui Ronaldo Nazario de Lima. Dacă echipa Braziliei are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Germania are în palmares trei (1954, 1974, 1990), iar aceasta este doar a doua oară când cele două formaţii sunt adversare directe la Cupa Mondială.

Ambele echipe au al treilea atac la CM 2014, cu câte 10 goluri, după Olanda şi Columbia (echipă eliminată), care au marcat fiecare 12 goluri. Nemții au marcat 8 goluri din faze cursive de joc şi două din faze fixe, iar Brazilia 6 din acţiune şi 3 din faze fixe.

Germanul Thomas Mueller, golgheterul CM 2010, şi brazilianul Neymar ocupă locul secund în clasamentul marcatorilor la Mondialul brazilian, cu câte patru goluri fiecare, la egalitate cu argentinianul Leo Messi, dar Neymar este accidentat şi probabil nu va mai evolua în turneu. Fotbalistul columbian James Rodriguez este lider cu şase goluri, dar „Los Cafeteros” au fost eliminaţi. Căpitanul echipei germane, Philipp Lahm, este cel mai bun pasator de la acest mondial, cu 408 pase completate şi o rată de succes a acestora de 86,6 la sută.

Brazilia şi Germania au fost adversare de 21 de ori, Selecao câştigând 12 jocuri, iar Germania patru, în timp ce alte cinci meciuri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind net favorabil sud-americanilor, cu 39-24. Echipa „auriverde” a învins de două ori Germania la Cupa Confederaţiilor, cu 3-2 la Nurnberg, în 2005, şi cu 4-0 la Guadalajara (Mexic), în 1999.

Ultimul meci între cele două rivale a fost amical şi s-a jucat pe 10 august 2011, la Stuttgart, Germania învingând cu scorul de 3-2. La CM 2014, Brazilia a învins Croaţia cu 3-1, a remizat cu Mexicul (0-0) şi a dispus cu 4-1 de Camerun în Grupa A (primul loc), învingând selecţionata Chile în optimi, cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri), şi Columbia în sferturi, cu 2-1. Germania a câştigat grupa sa după 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana şi 1-0 cu SUA, învingând Algeria cu 2-1, după prelungiri, şi Franţa cu 1-0 în sferturi.

Raportul şuturilor pe poartă este egal, 70 la sută fiecare echipă, şi nu e diferenţă mare nici la media pe meci, Brazilia 16,4, iar Germania 14,8, dar diferenţa se face în favoarea europenilor la capitolul disciplinar, unde brazilienii au comis 96 de faulturi (10 cartonaşe galbene), faţă de 57 ale germanilor (4 cartonaşe galbene). Şi la distanţa alergată de jucători Germania este pe plus, cu 115,3 km, faţă de 106,8 km. Germanii sunt mai buni şi la pasat, cu 2.938 pase reuşite, faţă de 1.816 Brazilia, procentajul fiind de 80%-70% pentru Germania.

Într-o statistică la loviturile de departajare, Brazilia a câştigat trei din cele patru meciuri decise din punctul cu var la Mondiale, singurul eşec fiind contra Franţei, în 1986, în sferturile de finală, în timp ce victorii s-au înregistrat cu Italia, în finala din 1994, cu Olanda în semifinala din 1998 şi cu Chile la CM 2014. Germania are un bilanţ impecabil, cu patru succese din patru, în faţa Franţei, în semifinalele CM 1982, în sfertul de finală cu Mexicul din 1986, semifinala cu Anglia din 1990 şi sfertul de finală cu Argentina din 2006.

Brazilia mai are o absenţă uriaşă, pe lângă vedeta Neymar, căpitanul Thiago Silva, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar, faţă de sfertul cu Columbia, va reveni Luiz Gustavo, care şi-a ispăşit suspendarea. Locul lui Thiago Silva va fi luat mai mult ca sigur de Dante, care în plus joacă în Bundesliga, la Bayern Munchen. Germania, finalistă în 2002 şi semifinalistă în 2006, 2010 şi 2014, are doar o indisponibilitate, fundaşul Mustafi, pentru care Mondialul s-a încheiat.

ECHIPE PROBABILE:

Brazilia (4-2-3-1): Julio Cesar – D. Alves, David Luiz, Dante, Marcelo – L. Gustavo, Fernandinho – Willian, Oscar, Hulk – Fred

Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Germania (4-3-3): Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Howedes – Kroos, Khedira, Schweinsteiger – Ozil, Muller, Gotze

Selecţioner: Joachim Lowe

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Selecţionerul Germaniei Joachim Loew consideră că ar fi binevenită o a patra înlocuire în timpul prelungirilor pentru echipele care joacă meciuri consecutive de 120 minute în faza eliminatorie a Mondialului, relatează agenţia Reuters.

”Merită să fie luat în consideraţie acest lucru, să ai şansa ca antrenor să ai dreptul la a patra înlocuire, mai ales începând cu optimile şi dacă ai mai multe meciuri cu prelungiri”, a declarat Loew într-o o conferinţă de presă.

Germania, care joacă marţi cu Brazilia în semifinale la Belo Horizonte, a avut nevoie de 120 minute pentru a îngenunchia Algeria şi apoi doar de 90 minute pentru a elimina Franţa în sferturi. Însă trei meciuri din ultimele cinci ale germanilor au avut loc la prânz, la ora 13,00 a Braziliei.

”În special după un lung sezon, este o posibilitate interesantă şi o idee interesantă. La ora 1,00 este dificil, resimţi apoi epuizarea jucătorilor. Pentru antrenor şi echipă trebuie să existe şi o altă opţiune”, a adăugat selecţionerul german.

O parte dintre meciuri s-au disputat la prânz pentru o audienţă globală mai bună şi în special pentru telespectatorii europeni.

FIFA a propus această idee forului care girează regulile fotbalului (IFAB) acum doi ani, dar nu a reuşit să strângă o majoritate de 75 la sută de voturi pentru a deveni o regulă acceptată.

Gerard Houllier, fost antrenor al Franţei şi al Liverpool, a declarat recent că propunerea ar trebui retrimisă la IFAB.

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Comisia de anchetă responsabilă să facă lumină în cazul eşecului selecţionatei Ghanei la Cupa Mondială de fotbal din 2014 şi-a început luni lucrările în strânsă colaborare cu Federaţia naţională, au anunţat surse oficiale.

Comisia, compusă din trei membri şi condusă de judecătorul Curţii de Apel, Senyo Dzamefe, are la dispoziţie 30 de zile pentru a face publice concluziile.

Comisia a fost instituită la cererea preşedintelui Ghanei, John Dramani Mahama, la o zi după înfrângerea (1-2) suferită în faţa Portugaliei pe 26 iunie şi eliminarea echipei naţionale din primul tur al Mondialului 2014.

Preşedintele Mahama a mai decis demiterea ministrului sporturilor, Elvis Afriyie Ankrah, pe 28 iunie, pentru ‘o proastă organizare’ în jurul echipei naţionale şi în special pentru ‘neplata la timp a primelor jucătorilor’.

Jucătorii ghanezi au făcut chiar o grevă la antrenamentul din 22 iunie pentru a reclama plata primelor. Cele trei milioane de dolari promise în numerar au ajuns la componenţii naţionalei în ajunul ultimului lor meci din grupă cu Portugalia, guvernul închiriind un avion pentru a transporta banii în Brazilia.

Sejurul reprezentativei ‘Black Stars’ în Brazilia a fost marcat de excluderea a doi jucători-cheie, Kevin-Prince Boateng şi Sulley Muntari, pentru lipsă de disciplină.

La rândul său, selecţionerul Kwesi Appiah a transmis Federaţiei un raport pentru un alt caz de indisciplină privitor la Michael Essien, care a refuzat să ia parte la şedinţa de încălzire dinaintea meciului cu Portugalia.

Mondialul brazilian este al doilea ca medie de spectatori, 52.762 de persoane asistând în medie la un meci, faţă de 52.491 la ediţia din 2006 care a avut loc în Germania, a anunţat FIFA, citată de Reuters.
Cea mai mare medie de spectatori, 68.991, a fost înregistrată la turneul final găzduit de SUA în 1994. 

‘Cred că acel record va rămâne în picioare câtva timp datorită capacităţii uriaşe a stadioanelor din SUA’, a declarat purtătoarea de cuvânt a FIFA, Delia Fischer.

3.165.693 de spectatori au fost la cele 60 de meciuri de până acum, patru partide rămânând de disputat. Până acum, 98,3% din capacitatea stadioanelor a fost ocupată. 

La prima Cupă Mondială găzduită de Brazilia, în 1950, cele 22 de meciuri au fost urmărite de un total de 1.045.246 de spectatori, medie de 47.511 pe meci, care a fost un record până la Mondialul 1966 din Anglia, cu 32 de meciuri.

Sfertfinalistă în 2010, Ghana a părăsit Cupa Mondială după două înfrângeri cu SUA (1-2) şi Portugalia (1-2) şi un meci nul cu Germania (2-2).

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Arbitrul mexican al primei semifinale de la Cupa Mondială de fotbal, dintre selecţionatele Braziliei şi Germaniei, programată marţi la Belo Horizonte, trebuie să fie vigilent la ‘forţa fizică’ a jucătorilor ‘Selecao’, a avertizat selecţionerul ‘Nationalmannschaft’, Joachim Loew.

‘Sper că arbitrul care vine din Mexic a văzut această forţă fizică pe care Brazilia a afişat-o contra Columbiei şi care depăşeşte limitele’, a spus tehnicianul german, referindu-se la sfertul de finală de vinerea trecută (2-1 pentru Auriverde).

‘În Europa, cei 22 de jucători nu ar fi terminat meciul. Au fost atât de multe faulturi, atâtea lovituri, a fost exagerat. Trebuie văzut dacă un asemenea joc se dezvoltă. Dacă lucrurile continuă în acest mod pe viitor nu vom mai avea nevoie de Neymar, de Messi, Oezil, Goetze şi Reus, ci de jucători care distrug jocul. Au fost şi meciuri care s-au desfăşurat normal, dar în special la Brazilia – Columbia au fost enorm de multe faulturi din partea ambelor echipe, nu doar faultul dur la Neymar. Timpul de joc efectiv a fost de 38 de minute, cu enorm de multe întreruperi. Eu nu cred că acest lucru place spectatorilor şi nu este bun pentru joc şi jucători. Puteam să ne întrebăm adesea ce fault merita cartonaşul galben sau roşu, am văzut multe faulturi din spate sau din lateral, foarte periculoase pentru jucători. Eu cred că arbitrii trebuie să protejeze jucătorii, este o datorie importantă să-i protejeze pentru toţi cei care sunt în fotbal, în special jucătorii din sectorul ofensiv’, a adăugat Loew.

Şi fundaşul german Jerome Boateng a fost pe aceeaşi linie ca şi antrenorul său: ‘În acest meci (Brazilia – Columbia) au existat multe faulturi şi cred că nu au fost niciodată atâtea la această Cupă Mondială. Ele veneau în special şi cred că au depăşit limitele’.

‘Brazilia este favorită în faţa Germaniei, ale cărei şanse nu sunt totuşi reduse’, a conchis Joachim Loew, selecţionerul ‘Nationalmannschaft’ în ajunul semifinalei de astăzi (marţi) de la Belo Horizonte.

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA se vor infrunta, marti seara, in prima SEMIFINALA de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA. Cele doua care au, in total, 8 trofee la CAMPIONATELE MONDIALE, se vor lupta pentru un loc in FINALA de pe MARACANA cu incepere de la ora 23.00 (ora ROMANIEI), disputa putand fi urmarita in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cu toate ca BRAZILIA are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), iar GERMANIA trei (1954, 1974, 1990), aceasta este doar a doua oara confrutare intre cele doua formatii la un turneu final de CM. In prima, ”Seleção” si-a adjudecat al cincilea sau titlu suprem la CM Coreea de Sud si Japonia 2002, dupa ce a dispus in finala de la Yokohama de GERMANIA cu scorul de 2-0, prin “dubla” lui Ronaldo Luís Nazário de Lima (67 si 79).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA au fost adversare de 21 de ori, “Seleção” castigand 12 jocuri, iar PANZERELE patru, in timp ce alte cinci meciuri s-au incheiat nedecis, golaverajul fiind net favorabil sud-americanilor, cu 39-24. Echipa “auriverde” a invins de doua ori Germania la Cupa Confederatiilor, cu 3-2 la Nürnberg, in 2005, si cu 4-0 la Guadalajara (Mexic), in 1999. Ultimul meci intre cele doua rivale a fost amical si s-a jucat pe 10 august 2011, la Stuttgart, Germania invingand cu scorul de 3-2 (SCHWEINSTEIGER, SCHURRLE, GOTZE, respectiv ROBINHO si NEYMAR).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Intalnirea dintre BRAZILIA si GERMANIA reprezinta duelul nationalelor cu cele mai multe meciuri la turneele finale de CAMPIONAT MONDIAL, sudamericanii (102j – 70v – 17e – 15i) si Panzerele (104j – 64v – 20e – 20i), cu amendamentul ca selectionata auriverde a inscris cele mai multe goluri la MONDIALE (220), europenii ocupand pozitia secunda (216).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA ocupa, impreuna, pozitia intai a clasamentului all-time al golgheterilor de la CM, RONALDO si MIROSLAV KLOSE avand cate 15 reusite, ultimul aflandu-se si acum in lotul nemtilor. BRAZILIA nu a pierdut niciun meci pe teren propriu in fata GERMANIEI (3 victorii si trei remize). BRAZILIA poate deveni a saptea echipa care isi adjudeca titlul mondial pe propriul teren, dupa URUGUAY (1930), ITALIA (1934), ANGLIA (1966), RFG (1974), ARGENTINA (1978) si FRANTA (1998).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA si GERMANIA au al treilea atac la CM 2014, cu cate 10 goluri marcate, dupa Olanda si Columbia (echipa eliminata), care au marcat fiecare 12 goluri. “Nationalmannschaft” a marcat opt goluri din faze cursive de joc si doua din faze fixe, iar BRAZILIA 6 din actiune si trei din faze fixe plus un autogol. GERMANIA mai are nevoie de o singura reusita pentru a bifa 2.000 goluri marcate in toata istoria nationalei! Primul gol pentru “Mannschaft” a fost reusit de FRITZ BECKER in data de 5 aprilie 1908 in meciul pierdut de GERMANIA in fata ELVETIEI cu scorul de 5-3.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Germanul THOMAS MULLER, golgheterul CM 2010, si brazilianul NEYMAR ocupa locul secund in clasamentul marcatorilor la acest MONDIAL, cu cate patru goluri fiecare, la egalitate cu argentinianul LEO MESSI, insa NEYMAR este accidentat si nu va mai evolua la acest turneu. Fotbalistul columbian JAMES RODRIGUEZ este lider cu sase goluri, dar “Los Cafeteros” au fost eliminati.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Capitanul echipei germane, PHILIPP LAHM, este cel mai bun pasator de la acest mondial, cu 408 pase completate si o rata de succes a acestora de 86,6 la suta. LUIZ FELIPE SCOLARI, selectionerul brazilian, va intra in istoria fotbalul drept antrenorul care are in palmares cele mai multe semifinale de CM, trei la numar.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA este neinvinsa, in partide oficiale, pe propriul teren de mai bine de 38 de ani, ultimul esec fiind suferit la editia din 1975 a Copei America, 1-3 in fata nationalei din Peru, chiar pe arena din BELO HORIZONTE! SELECAO a pierdut ultimul meci acasa, in august 2002, 0-1 in amicalul cu Paraguay disputat la Fortaleza. In schimb, de la finala din ANGLIA 1966, GERMANIA nu a mai pierdut, la turneele finale de MONDIALE si EUROPENE, niciodata in fata tarilor gazda!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La CM 2014, BRAZILIA a invins Croatia cu 3-1, a remizat cu Mexicul (0-0) si a dispus cu 4-1 de Camerun in Grupa A (primul loc), invingand selectionata Chile in optimi, cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 dupa prelungiri), si Columbia in sferturi, cu 2-1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA a castigat grupa sa dupa 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana si 1-0 cu SUA, invingand Algeria cu 2-1, dupa prelungiri, si Franta cu 1-0 in sferturi. Raportul suturilor pe poarta este egal, 70 la suta fiecare echipa, si nu e diferenta mare nici la media pe meci, BRAZILIA 16,4, iar GERMANIA 14,8, dar diferenta se face in favoarea europenilor la capitolul disciplinar, unde brazilienii au comis 96 de faulturi (10 cartonase galbene), fata de 57 ale germanilor (4 cartonase galbene). Si la distanta alergata de jucatori GERMANIA este pe plus, cu 115,3 km, fata de 106,8 km. Germanii sunt mai buni si la pasat, cu 2.938 pase reusite, fata de 1.816 BRAZILIA, procentajul fiind de 80%-70% pentru GERMANIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Statistica legata de loviturile de departajare arata ca BRAZILIA a castigat trei din cele patru meciuri decise din punctul cu var la MONDIALE, singurul esec fiind contra Frantei, in 1986, in sferturile de finala, in timp ce victorii s-au inregistrat cu Italia, in finala din 1994, cu Olanda in semifinala din 1998 si cu Chile la CM 2014. GERMANIA are un bilant impecabil, cu patru succese din patru, in fata Frantei, in semifinalele CM 1982, in sfertul de finala cu Mexicul din 1986, semifinala cu Anglia din 1990 si sfertul de finala cu Argentina din 2006.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BRAZILIA mai are o absenta uriasa, pe langa vedeta NEYMAR, capitanul THIAGO SILVA, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, dar, fata de sfertul cu Columbia, va reveni LUIZ GUSTAVO, care si-a ispasit suspendarea. Locul lui THIAGO SILVA va fi luat mai mult ca sigur de DANTE, jucatorul lui Bayern München.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. GERMANIA, finalista in 2002 si semifinalista in 2006, 2010 si 2014, are doar o indisponibilitate, fundasul MUSTAFI, pentru care Mondialul s-a incheiat inca din faza OPTIMILOR de FINALA. La capitolul informatii generale putem mentiona faptul ca in BRAZILIA traiesc aproximativ 12 milioane de oameni de origine germana, dar si ca tatal lui Arthur Friedenreich, primul star de culoare al BRAZILIEI, era german.

BRAZILIA – GERMANIA, ECHIPE PROBABILE:

BRAZILIA: 12. Julio Cesar – 23. Maicon, 13. Dante, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 17. Luiz Gustavo, 8. Paulinho – 7. Hulk, 11. Oscar, 19. Willian – 9. Fred. ANTRENOR: LUIZ FELIPE SCOLARI.

GERMANIA: 1. Manuel Neuer – 16. Philipp Lahm (capitan), 20. Jérôme Boateng, 5. Mats Hummels, 4. Benedikt Hoewedes – 7. Bastian Schweinsteiger, 6. Sami Khedira – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Özil, 19. Mario Götze – 13. Thomas Müller. ANTRENOR: JOACHIM LOW.

STADION: “MINEIRAO” (BELO HORIZONTE, capacitate 58.170 de locuri).
ARBITRI: MARCO RODRIGUEZ – MARVIN TORRENTERA, MARCOS QUINTERO (toti din Mexic). REZERVA: MARK GEIGER (USA).

Â