Brazilianul William de Amorim poate juca pentru naţionala României. I-a fost aprobat dosarul pentru obţinerea cetăţeniei

Mijlocaşul brazilian al echipei Astra Giurgiu, William De Amorim, va deveni cetăţean român prin Hotărâre de Guvern, după ce dosarul său a fost aprobat de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

22 mart. 2016, 07:17
Brazilianul William de Amorim poate juca pentru naţionala României. I-a fost aprobat dosarul pentru obţinerea cetăţeniei

Dosarul lui De Amorim a fost aprobat de către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, s-a întors la Ministerul Tineretului şi Sportului, care l-a transmis mai departe către Guvern. Acum se aşteaptă Hotărârea de Guvern şi De Amorim va fi cetăţean român„, a spus pentru agentia News.ro directorul sportiv al formaţiei Astra Giurgiu, Costel Lazăr.

Costel Lazăr a mai afirmat pentru News.ro că atacantul nigerian Kehinde Fatai (Sparta Praga) a venit în România pentru a construi împreună dosarul pentru obţinerea cetăţeniei. „Fatai a venit în ţară pentru că trebuie să construim dosarul după noua lege. Are toate actele în regulă, inclusiv cazierul, trebuie doar depus dosarul la minister şi apoi să fie trimis la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie„, a precizat Lazăr.

FRF a depus la dosar o scrisoare prin care se menţionează că, în situaţia în care va obţine cetăţenia română, De Amorim face parte din aria de selecţie şi că este un jucător interesant pentru echipa naţională.