BRD pregăteşte marea schimbare: Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou. Vrem să implementăm această formulă în viitor!

BRD încearcă să se readapteze după perioada în care pandemia de COVID a schimbat total modul de viaţă al oamenilor. Banca se pregăteşte de muncă în format hibrid.

19 oct. 2021, 11:30
BRD pregăteşte marea schimbare: Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou. Vrem să implementăm această formulă în viitor!

BRD pregăteşte marea schimbare. Astfel, angajaţii vor putea lucra de acasă jumătate de săptămână, chiar dacă aceştia au funţii în departamentele care presupun interacţiunea cu clienţii.

BRD pregăteşte marea schimbare: Angajaţii nu mai revin la munca de cinci zile de la birou. Vrem să implementăm această formulă în viitor!

„În viitor, cadrul nostru general pentru telemuncă va cuprinde între 1 şi 3 zile de lucru la distanţă pe săptămână pentru persoanele cu funcţii care permit desfăşurarea activităţii la distanţă. Pe termen lung, vom continua să automatizăm şi să digitalizăm procesele pentru a permite tot mai multor funcţii, inclusiv în front-office, să beneficieze de facilităţi de muncă la distanţă“, a explicat Claire Schalenbourg, director executiv de resurse umane, BRD, potrivit ZF.

Bănci de pe Wall Street, anchetate de autoritățile americane

Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a deschis o amplă investigaţie referitoare la modul în care băncile de pe Wall Street urmăresc comunicaţiile digitale ale angajaţilor lor, au dezvăluit mai multe surse pentru agenția Reuters, citată de News.ro.

Angajaţi ai SEC au contactat mai multe bănci în ultimele săptămâni pentru a verifica dacă au documentat corect comunicaţiile profesionale ale angajaţilor, cum ar fi mesajele text şi emailurile, atenţia fiind axată pe dispozitivele personale, au relatat pentru Reuters trei persoane familiare cu situația.

Verificările sunt un nou semn că SEC intensifică supravegherea sub conducere democrată şi scot în evidenţă dificultăţile avute de băncile de pe Wall Street să urmărească comunicaţiile angajaţilor în era pandemiei de cornavirus şi a muncii de acasă.

În luna august, JPMorgan a dezvăluit că a răspuns unor întrebări referitoare la „conformarea privind respectarea cerinţelor legate de comunicaţiile de afaceri prin intermediul canalelor de mesagerie electronică”, care nu fuseseră aprobate de bancă.

JPMorgan a arătat că discută o soluţie cu autorităţile de reglementare, fără să specifice care sunt acestea.

În Statele Unite nu există o bază legală clară în baza căreia un angajator poate cere să inspecteze comunicaţiile personale ale angajaţilor, în timp ce în alte ţări aceste inspecţii ar putea încălca legislaţia referitoare la protecţia datelor, a explicat una dintre sursele Reuters.

Citeşte şi: Economia duduie mai puţin la Banca Mondială: România, plasată pe aceeaşi treaptă cu Mauritius