Brexit amuzant: Din seria NU EŞTI NICIODATĂ suficient de prudent pentru a combate FRAUDA. Vezi ce fac britanicii

Publicat: Joi, 23 Iunie 2016 19:28 // Actualizat: Joi, 23 Iunie 2016 20:22 // Sursa: romaniatv.net

Grija britanicilor pentru un vot cât mai corect a luat forme insolite. Electoratul s-a gândit inclusiv la posibilitatea fraudării votului şi a luat măsuri care să împiedice un eventual vot măsluit.

Din seria "nu eşti niciodată destul de prudent...", britanicii şi-au pus la încercare vigilenţa în fel şi chip, pentru a împiedica o evantuală fraudare a votului, în cadrul referendumului în care vir decide dacă ţara lor rămâne în Uniunea Europeană sau o părăseşte.

Votul cu stiloul sau cu pixul

Astfel, când votanţii au intrat în cabinele de vot, au găsit în interior un creion care le-a fost pus la dispoziţie pentru a face însemnarea reaspectivă pe buletinul de vot.

Acest lucru le-a stârnit suspiciuni multora dintre ei, pentru că scrisul cu creionul se poate şterge foarte uşor şi astfel votul ar putea fi fraudat.

Imediat după ce s-a aflat de acest lucru, reţele de socializare au intervenit şi au lansat un apel votanţilor să aducă cu ei un stilou cu cerneală sau un pix cu pastă pentru ca nimeni să nu poată şterge opţiunea lor. Pentru informarea publică, ei au lansat hastag-urile #useapen# (folosiţi un stilou, n.r.) şi #PenIsBest (cu stiloul este mai bine, n.r.).

Pub-urile din Franţa votează cu berea la draft

Cu ocazia referendumului pentru Brexit, unele pub-uri, cum este, de pildă şi lanţul FrogPubs şi-au invitat clienţii să se pronunţe privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europepană. Astfel, joi, în toate pub-urile engleze şi irlandeze din Hexagon, seara este dedicată "Brexit-ului", la propunerea patronilor care le-au propus clienţilor britanici să voteze (fictiv, desigur), cum a făcut, de pildă, şi FrogPubs.

Astfel, patronii acestora le-a pus, joi, la dispoziţie clienţilor lor cîte o urnă de vot în fiecare local din Paris, Toulouse şi Bordeaux.Clienţii au de ales între logo-ul "REMAIN" - menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană şi logo-ul "LEAVE" - ieşirea Marii Britanii din UE.

Precedura insolită va fi transmisă în direct în toate localurile lanţului FrogPubs, iar două dintre robinrtrlr drafturilor au fost vopsite, cu această ocazie, unul în ALBASTRU - semnificând menţinerea Marii Britanii în UE, iar cel de-al doilea, în ROŞU, semnificând Brexit-ul. 

 

 

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit buletine de vot fraudare fraude Hastag Marea Britanie pix cu pastă stilou vot
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 19:46
...inclusiv la posibilitatea fraudării votului şi a luat măsuri care să împiedice un eventual vot măsluit. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
23 iun 19:45
... Grija britanicilor pentru un vot cât mai corect a luat forme insolite. Electoratul...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H