Brexit: David Cameron a demisionat. Theresa May, a doua femeie care ocupă postul de premier al Marii Britanii

Premierul demisionar al Marii Britanii, David Cameron, părăseşte, miercuri, Downing Street, reşedinţa premierilor britanici pe care o va ocupa, de azi înainte, viitorul prim-ministru, Theresa May.

13 iul. 2016, 10:12

David Cameron va  răspunde la ultimele întrebări în calitate de premier al Marii Britanii, în faţa Camerei Comunelor. Ulterior, el va merge al Palatul Buckingham pentru a-i prezenta demisioa reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Am demisionat astăzi şi sper că poporul va avea o ţară mai puternică . A fost un privilegiu pentru mine să servesc ţara pe care o iubesc”, a declarat Cameron publicaţiei Daily Telegraph. „Sper ca acest popor să aibă parte de o ţară mai puternică, de o economie puternică şi de mai multă şansă în viaţă”, a mai declarat premierul aceleiaşi publicaţii.

Citeşte şi Cântecelul fredonat de David Cameron, transformat în arie pentru violoncel şi pian

Provocarea pentru Marea Britanie a început când David Cameron, care ocupa funcţia de premier din 2010, a promis că va demisiona din funcţie dacă va suferi un eşec la referendumul din iunie. „Am venit în Downing Street  pentru a rezolva împreună problemele cu care ne confruntăm şi îi fac pe oameni să treacă prin decizii dificile, astfel încât noi să putem trăi vremuri mai bune”, a mai spus Cameron.

Fostul premier a anunţat că va rămâne în continuare în politică, în calitate de parlamentar de Witney (Oxfordshire).

Citeşte şi Cine este Theresa May, femeia care va conduce guvernul Marii Britanii

După ce Cameron îi va înainta demisia reginei, noul premier britanic, Theresa May va face o vizită la Buckingham şi, în faţa reginei, va accepta oferta monarhului de a forma un nou guvern.

În vârstă de 59 de ani, Theresa May va merge apoi la reşedinţa premierilor britanici, din Downing Street, nr.10, ea deveni astfel cea de-a doua femeie, după Margaret Thatcher. Se aşteaptă ca May să se adreseze ulterior tuturor cetăţenilor britanici şi să facă deja câteva numiri în viitorul ei guvern.