Brexit: Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea amâna până la sfârşitul anului 2019

Marea Britanie ar putea să iasă din Uniunea Europeană cel mai probabil la sfârşitul anului 2019, şi nu până la sfârşitul lui 2016, informează Sunday Times, citând surse ministeriale bine informate, care au explicat că serviciile însărcinate cu negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE nu sunt încă pregătite pentru acest proces.

14 aug. 2016, 08:37
Brexit: Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea amâna până la sfârşitul anului 2019

Britanicii au votat în data de 23 iunie 2016, în cadrul unui referendum, pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, însă premierul Theresa May a făcut cunoscut faptul că nu va face apel la articolul 50 pentru declanşarea procedurii de separare, spunând că este nevoie de timp pentru a pregăti aceste negocieri.

Potrivit unor surse din mediile financiare din City, negocierile pentru Brexit ar putea începe abia în 2019, din cauza întârzierilor acumulare îm cadrul procesului de formare a echipelor ministeriale afectate procedurii de brexit, precum şi comerţului internaţional, potrivit Le Figaro.

Pe de altă parte, printre argumentele în favoarea amânării Brexit-ului se numără şi alegerile programate în Franţa şi Germania în 2017, pe principiul că „nu pot fi iniţiate negocieri atât timp cât nu ştii cu cine”.