Brexit. Premierul Belgiei: Nu sunt dispus să plătesc factura pentru decizia lor

Premierul belgian a făcut o serie de afirmaţii, marţi, cu privire la rezultatele şi consecinţele referendumului prin care Marea Britanie a ales ieşirea din uniunea Europeană.

28 iun. 2016, 11:30
Brexit. Premierul Belgiei: Nu sunt dispus să plătesc factura pentru decizia lor

„Brexit-ul este victoria unei anumite forme de populism”, a declarat, marţi, primul-ministru al Belgiei, Charles Michel la un post media, precizând că nu este „pregătit să plătească factura” pentru decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeană, informează presa belgiană, marţi. 

Premierul a insistat din nou asupra faptului ca notificarea autorităţilor britanice despre voinţa lor de a părăsi Uniunea Europeană „să se producă cât mai repede posibil”, pentru ca astfel să fie garantate interesele tuturor părţilor.

Citeşte şi Brexit. Merkel este optimistă: UE, suficient de puternică pentru a supravieţui

Charles Michel a precizat că el va apăra interesele Belgiei şi va face „tot ceea ce este nevoie pentru a proteja şi apăra interesele economice şi sociale” ale Belgiei, insistând asupra necesităţii de a lei se explica cetăţenilor în ce mod Uniunea Europeană constituie o „valoare adăugată”.

Victoria Brexit-ului de săptămâna trecută va fi subiectul principal de dezbatere în cadrul summit-ului  de marţi şi miercuri, de la Bruxelles, unde vor fi prezenţi şefii de stat şi de guvern ai UE.