Brexit: Preşedintele Ucrainei cere UE să fie menţinute sancţiunile împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat vineri că se așteaptă ca sancțiunile occidentale împotriva Rusiei să continue în pofida votului Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

24 iun. 2016, 09:08
Brexit: Preşedintele Ucrainei cere UE să fie menţinute sancţiunile împotriva Rusiei

Înaintea referendumului de joi din Marea Britanie, politicienii de la Kiev și-au exprimat temerea că un vot în favoarea Brexitului ar slăbi sprijinul UE pentru Ucraina și i-ar afecta determinarea de a lua măsuri împotriva Rusiei.

„În prezent, actuala provocare pentru Uniunea Europeană este de a găsi o cale spre inimile euroscepticilor, astfel încât să nu acorde nicio șansă adversarilor proiectului de integrare europeană și sponsorului lor generos”, a scris Poroșenko pe Twitter, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Europol: Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea consecinţe grave asupra securităţii

„Mă aștept ca sancțiunile împotriva Rusiei ca țară-agresoare să fie prelungite”, a mai spus Poroșenko.

Totodată, Poroșenko și-a exprimat speranța că Marea Britanie va rămâne într-o „Europă unită” în pofida triumfului taberei Brexit. „Cred că, în pofida rezultatului de la referendum, Marea Britanie va continua într-o Europă unită și va apăra valorile europene comune”, a scris Poroșenko pe contul său de Facebook, potrivit EFE.