Brexit şi pentru câini. Britanicii avertizează cu privire la câinii aduşi din România, aduc boli în Regat

Iubitorii de animale care salvează câinii din România sunt avertizaţi de guvernul britanic cu privire la riscul de boli pe care patrupedele le-ar putea aduce pe teritoriul Regatului Unit. Se estimează că numai anul trecut au fost aduşi în Marea Britanie, din România, aproape 20.000 de câini.

18 feb. 2020, 15:05
Brexit şi pentru câini. Britanicii avertizează cu privire la câinii aduşi din România, aduc boli în Regat

Avertismentul vine din partea Departamentului pentru Mediu, Mâncare şi Afaceri Rurale, care spune că bolile care aduse în insulă pot fi unele neobişnuite pentru această parte a lumii. Anul trecut au fost aduşi în Marea Britanie 44.563 de câini de peste hotare, nu mai puţin de 19.487 dintre ei fiind din România, ceea ce reprezintă 44%. De altfel, numărul de câini luaţi din ţara noastră este mai mare decât restul.

În calitate de iubitori de câini, înțelegem cât de sfâşietoarea poate fi imaginea câinilor abandonați sau maltratați în străinătate; cu toate acestea, aducerea lor lor din aceste țări implică multe riscuri. Există o serie de boli întâlnite în Europa continentală pe care nu le avem în Marea Britanie și care nu sunt supuse testării sau managementului în conformitate cu regulile de călătorie pentru animale de companie. În plus, un număr mare de câini sunt nevoiţi să lupte să se adapteze mediului britanic, fapt care poate duce la provocări şi modificări comportamentale„, spune şi un purtător de cuvânt al Dogs Trust.

„Bunăstarea animalelor trebuie să fie primordială, dar pur și simplu strămutarea câinilor din România în Marea Britanie ar putea devini inacceptabilă. Trebuie să analizăm ce și de ce este nevoie„, spune şi un purtător de cuvânt guvernamental.