Brexit: Theresa May nu are încă susţinerea necesară pentru a câştiga votul pentru Brexit UPDATE

Theresa May a afirmat, luni, că nu beneficiază de un sprijin suficient pentru a câştiga votul decisiv pentru a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană, informează bbc.com.

25 mart. 2019, 16:18
Brexit: Theresa May nu are încă susţinerea necesară pentru a câştiga votul pentru Brexit UPDATE

UPDATE: Ultimul amendament menţionează că dacă cu o săptămână înaintea datei retragerii din UE nu există un acord, guvernul trebuie să ceară parlamentului fie să aprobe un Brexit fără acord (no deal), fie să încerce să obţină o amânare suplimentară a datei Brexitului, pentru a preveni un ”no deal” şi pentru a oferi legislativului timp să determine o cale diferită de urmat.

UPDATE: Al doilea amendament, propus de opoziţia laburistă, cere guvernului să le dea deputaţilor suficient timp pentru a găsi o majoritate pentru o abordare diferită a Brexitului.

UPDATE: Primul amendament propune ca miercuri să se desfăşoare un vot prin care să fie schimbate regulile parlamentare astfel încât deputaţii să aibă timp să dezbată şi să se pronunţe prin ”voturi orientative” (indicative votes) asupra unor căi alternative în procesul Brexitului, cum ar fi organizarea unui al doilea referendum sau rămânerea în uniunea vamală a UE.

UPDATE: Parlamentarii britanici urmează să se pronunţe luni seara prin vot asupra a trei propuneri privind următorii paşi recomandaţi premierului Theresa May în procesul retragerii Regatului Unit din UE,

UPDATE: Theresa May a anunţat luni că renunţă, pentru moment, să organizeze al treilea vot de ratificare în Camera Comunelor a acordului său al Brexitului, din cauză că tratatul retragerii din Uniunea Europeană (UE) ”nu are o susţinere suficientă” în Parlament, relatează Reuters.

UPDATE: Deputaţii vor vota luni seară o moţiune propusă de guvern  asupra căreia ei pot aduce amendamente cu privire la posibili paşi de urmat în procesul Brexitului.

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, va alege dintre cele şapte amendamente propuse de diferiţi parlamentari pe cele care vor fi supuse la vot.

UPDATE: ”În stadiul actual, nu există suficient sprijin în parlament pentru a supune din nou acordul unui al treilea vot (…) Discut în continuare cu colegii din Cameră pentru a găsi sprijin astfel încât să putem organiza un vot săptămâna aceasta”, a spus Theresa May în faţa deputaţilor.

Cu toate acestea, Theresa May continuă încercările de a-i determina pe parlamentari să susţină demersurilor ei pentru a scoate Marea Britanie din UE. Este cea de-a treia încercare a premierului britanic în numai o săptămână.

Premierul britanic se plânge că nu este susţinută suficient pentru a câştiga votul pentru Brexit „în acest stadiu” al procesului de Brexit, dar că va face eforturi pentru a-i grupa pe deputaţi pentru susţinere înainte de a se prezenta în Camera Comunelor pentru a treia oară, potrivit bbc.com.

Theresa May le va ordona şi deputaţilor conservatori să voteze împotriva unei oferte făcute de un grup de deputaţi de a organiza un vot privind şi alternative la acest proiect.

Guvernul ar urma să le acorde timp deputaţilor pentru organizarea unui asemenea vot, dar Therresa May a declarat că este „sceptică” faţă de reuşita unui astfel de proiect.

La rândul său, Irlanda de Nord a declarat că nu şi-a schimbat poziţia şi că nu va susţine un eventual proces de retragere.

Premierul britanic Theresa May a recunoscut luni că încă nu are suficient sprijin în Camera Comunelor pentru aprobarea acordului de retragere a Regatului Unit din UE, respins deja de două ori masiv la vot, prin urmare nu va supune deocamdată acest acord unui nou vot în legislativ, dar miercuri parlamentul va dezbate legislaţia secundară prin care va fi modificată data Brexitului, relatează agenţiile Reuters, AFP şi EFE.