Theresa May prezintă un nou proiect de lege cu privire la Brexit

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 08:43 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 09:03 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul britanic a anunţat, în urma unei reuniuni cu liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, că urmează să prezinte în Parlament, ”în săptămâna care începe la 3 iunie”, un proiect de lege cu privire la acordul Brexitului.

”Vom prezenta proiectul legii cu privire la ieşirea (din UE) în cursul săptămânii (care începe la) 3 iunie”, a anunţat Guvernul luni seara într-un comunicat, apreciind că negocierile cu Partidul Laburist au fost ”utile şi constructive”.

Negocierile urmează să continue miercuri, la nivel oficial, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. ”În această (luni) seara, premierul l-a întâlnit pe liderul opoziţiei (Jeremy Corbyn) în Camera Comunelor pentru a ne afişa hotărârea de a finaliza negocierile şi a onora rezultatul referendumului, şi anume ieşirea din UE”, a declarat el.

”Ca atare, vom supune (la vot în Camera Comunelor) proiectul de lege cu privire la acordul retragerii în săptămâna care începe la 3 iunie”, a adăugat el. ”Este imperativ să facem acest lucru” la această dată, pentru ca Regatul Unit să poată să părăsească Uniunea Europeană (UE) ”înaintea vacanţei parlametare de vară”, în iulie, a apreciat Guvernul.

Londra speră astfel să evite ca deputaţii britanici aleşi în alegerile europene, care au loc la 23 mai în regat, să nu poată intra în componenţa noului Parlament European (PE), carea urmează să se constituie în prima sesiune plenară, prevăzută la 2 iulie.

Însă, dacă ”Parlamentul (britanic) nu va fi adoptat un acord privind ieşirea (regatului din Uniune), aprobat de regină, până la 30 iunie”, eurodeputaţii britanici aleşi ”vor face parte” din PE la aproape trei ani după referendumul prin care britanicii au decis ieşirea regatului din UE, a subliniat anterior, luni, un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

Acordul divorţului  încheiat de Theresa May cu Bruxellesul în noiembrie a fost respins în trei rânduri de către deputaţii britanici, obligând Londra să ceară Bruxellesului, în două rânduri, o amânare a Brexitului - prevăzut iniţial la 29 martie - stabilită în prezent la 31 octombrie.

În faţa acestui impas, Guvernul conservator şi opoziţia laburistă au lansat, la începutul lui aprilie, negocieri în vederea găsirii unui compromis pe tema viitoarei relaţii între regat şi UE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri UE negocieri Parlamentul European Theresa May Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H