Brexitul fără un acord cu UE ar provoca Ford costuri de până la 1 miliard de dolari

Publicat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 06:32 // Actualizat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 06:32 // Sursa: romaniatv.net

Ford Motor ar înregistra costuri de până la 1 miliard de dolari dacă Marea Britanie ar ieşi din Uniunea Europeană fără un acord, reprezentând tarifele Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi impactul deprecierii lirei sterline, a avertizat joi producătorul auto american, transmite Reuters.

Impactul Brexitului pentru Ford, pe baza calculelor interne, ar fi cuprins între 500 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari, în funcţie de o serie de factori, potrivit unui comunicat al grupului.

Sky News a relatat joi că impactul ar putea fi de 800 de milioane de dolari.

Constructorii auto şi alţi producători, între care Airbus, au avertizat în legătură cu impactul Brexitului fără acord, reprezentat de tarifele mai ridicate, întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi riscurile pentru locurile  de muncă.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană în 64 de zile şi, cum premierul Theresa May nu reuşeşte să atragă sprijin pentru acordul negociat cu UE, companiile sunt tot mai îngrijorate în legătură cu posibilitatea ca Brexitul să fie haotic.

Directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a refuzat, miercuri, să spună care ar fi impactul unui exit fără acord, dar a spus că Ford se pregăteşte deja.

”Am început deja să ne pregătim pentru eventualitatea unui Brexit dur. Sperăm, desigur, că acest lucru nu se va întâmpla, dar nu putem aştepta”, a spus el.

Săptămâna trecută, Shanks a spus că ieşirea Marii din UE fără un acord este improbabilă, dar, dacă se va întâmpla, va fi ”catastrofală”.

Ford a estimat în martie anul trecut că un Brexit dur ar costa compania până la 1 miliard de dolari pe an.

Compania americană, cel mai bine vândut brand auto din Marea Britanie, deţine două fabrici în această ţară, care este destinaţie pentru una din trei maşini produse la fabrica sa din Koln, Germania.

Pe 10 ianuarie, Ford, care are 53.000 de angajaţi în Europa, a spus că ar putea desfiinţa mii de locuri de muncă şi analizează închiderea unor fabrici în Europa, în cadrul unui plan de revenire la profitabilitate în regiune. În Marea Britanie, Ford are aproximativ 13.000 de angajaţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit Ford UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7808
RON
21 Nov
noapte 4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H