Brigăzile Al-Quds au revendicat tirurile cu rachete trase asupra Israelului după expirarea armistiţiului

Aripa militară a Jihadului Islamic, Brigăzile Al-Quds, a revendicat responsabilitatea tirurilor de rachete trase asupra Israelului după expirarea vineri a armistiţiului de 72 de ore în Fâşia Gaza, relatează DPA, Xinhua şi AFP, potrivit Agerpres.

08 aug. 2014, 09:04
Brigăzile Al-Quds au revendicat tirurile cu rachete trase asupra Israelului după expirarea armistiţiului

Postul Radio Israel a anunţat că sirenele au sunat alarma în mai multe oraşe israeliene din sudul ţării după ce-au fost lansate rachete dinspre enclava palestiniană. Rachetele n-au provocat victime sau pagube materiale, au precizat surse ale armatei israeliene.

Israelul n-a ripostat imediat la tirurile de rachete. Potrivit unor surse militare, citate de canalul de televiziune Channel II, armata îşi evaluează răspunsul după raza de acţiune a rachetelor trase.

Purtătorul de cuvânt al Hamas din Gaza, Sami Abu Zuhri, citat de DPA şi Xinhua, a respins acuzaţiile că mişcarea este responsabilă de tirurile de rachete trase vineri, precizând că astfel de informaţii ”au drept scop de a crea o stare de confuzie”.

Tirurile de rachete au fost însă revendicate de aripa militară a Jihadului Islamic, Brigăzile Al-Quds.

Într-un comunicat, Abu Zuhri a precizat că facţiunile palestiniene nu au căzut de acord asupra prelungirii armistiţiului cu Israelul, dar că ”negocierile vor continua la Cairo”.