Soţia lui Ilie Năstase dă în judecată STATUL ROMÂN

Soția celebrului sportiv are o rugăminte față de judecătorii din Timișoara. Cererea ei e relativ simplă, însă ca visul ei să devină realitate, timișoreanca e nevoită să dea statul român în judecată. Ilie Năstase nu a fost de acord, la început cu procesul, însă acum s-a obișnuit cu dorința supremă a soției lui.

05 ian. 2014, 22:19

Brigitte Sfăt dă statul român în judecată, pentru a doua oară, pentru că vrea ca trecutul ei penal – condamnarea primită în urmă cu mai mulți ani, să dispară și astfel, atunci când cere un cazier, în acesta să nu figureze vreo pedeapsă și nici zilele petrecute în închisoare.

„Redeschidem procesul. Brigitte ține mult ca trecutul ei să nu îi afecteze viitorul. Inițial a renunțat la acest proces. Era prea stresată cu logodna și nunta. Un rol la avut și Ilie, el a convins-o să renunțe la pretenție. Acum că toată nebunia a trecut, vrem să redeschidem procesul” a spus – în exclusivitate pentru www.exclusivtm.ro – Tripona Murgu, avocata soției lui Ilie Năstase.

Dosarul va fi înregistrat în scurt timp, iar cel mai probabil – primul termen din proces – va fi fixat pentru luna februarie. Anul trecut, Brigitte Sfăt a fost la un pas să fie amendată pentru că nu s-a prezentat la propriul proces, care a fost tot la Judecătoria Timișoara, atunci când cerea ștergerea condamnării.

Pentru Ilie Năstase, anul 2013 poate fi anul unei mari schimbări. Extrem de dezamăgit de clasa politică şi de taxele mari pe care contribuabilul român trebuie să le plătească la stat, fostul mare jucător de tenis se gândeşte serios să-şi schimbe cetăţenia.

Şi Ilie Năstase are probleme cu taxele din România

El a confirmat acest lucru la România TV, explicându-şi şi motivele: „Sunt supărat pentru că sunt taxele foarte mari. Pentru mine nu ar fi atât de mari, dar pentru ceilalţi este foarte greu să trăiască în condiţiile astea. E un semn de protest al meu şi nu ştiu dacă noi putem să sensibilizăm pe cineva în România, pe problema aceasta. Ar trebui să vină mai mulţi oameni cu nume din România, poate şi din alte ţări să ni se alăture. Nu e normal ce se întâmplă. M-a inspirat cazul lui Gerard Depardieu, suntem foarte buni prieteni, însă nu am discutat despre treaba lui, cu plecarea din Franţa. Eu nu am intenţie să-mi iau paşaport din Rusia, pentru că nici nu-mi stă bine, nici nu vreau aşa ceva. Doar am făcut să sensibilizez lumea”.

Referitor la ţara pe care ar alege-o, în locul României, Ilie Năstase a declarat: „Acum merg în Singapore, pentru un turneu demonstrativ. Dacă acolo sunt taxele mai bune, timpul oricum e mai frumos, poate mă mut în Singapore„.

Fostul mare jucător de tenis este nemulţumit că plăţile pe care le fac românii către stat nu se regăsesc în calitatea serviciilor sau îmbunătăţirea traiului zilnic. „Plătim taxe mari şi multe, dar nu se vede unde se duc banii. Niciun serviciu nu este îmbunătăţit, nu se fac proiecte cu aceşti bani, nu se face nimic (…) Bănuiesc că nu sunt singurul care se gândeşte să plece din România. Nu-mi convine să muncesc pe degeaba pentru cineva care nu spune ce face cu banul pe care-l ia de la mine„, a spus Ilie Năstase, la România TV.