Britanicii, scandalizaţi de câştigurile cerşetorilor români. Doi ieşeni au strâns 800 de lire, în doar două zile

Problema romilor din România, pusă din nou pe tapet în Marea Britanie. Un celebru tabloid din Regat prezintă povestea a doi tineri din Iaşi, soţ şi soţie, care au venit la Londra în perioada sărbătorilor pentru a cerşi. Cei doi au strâns într-un singur weekend circa 800 de lire sterline, o sumă la care nici n-ar fi visat în ţară.

24 dec. 2015, 09:07
Britanicii, scandalizaţi de câştigurile cerşetorilor români. Doi ieşeni au strâns 800 de lire, în doar două zile

Ancuţa şi Petru Neagu, din Iaşi, le-au povestit jurnaliştilor britanici că au venit la Londra cu un zbor low-cost. Au ales special perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că oamenii sunt acum mai darnici, potrivit România TV. Şi se pare că au avut dreptate, ţinând cont că au câştigat 800 de lire sterline, în numai două zile de cerşit în celebrul Hyde Park, din centrul capitalei britanice. Ei au trimis banii acasă, unde mama Ancuţei are grijă de cei patru copii ai cuplului, cu vârste cuprinse între un an şi şapte ani. 

Românii spun că nu îşi găsesc de lucru în ţară pentru că sunt de etnie romă şi că cerşitul la Londra este singura lor soluţie. Ei vor să se întoarcă la Iaşi de Crăciun, dar nu exclud posibilitatea de a cerşi, din nou, la Londra, de Anul Nou.

Ancuţa şi Petru spun că au nevoie de bani pentru că, în martie, românca va da naştere celui de al cincilea copil.