Britanicii au votat: Copilul in vitro cu TREI PĂRINŢI

Parlamentul britanic a aprobat efectuarea de fertilizări in vitro cu ADN prelevat de la trei părinţi. Noua tehnică, destul de controversată, va putea permite evitarea transmiterii unor boli ereditare incurabile viitoarelor generaţii.

04 feb. 2015, 16:47

Camera Comunelor a dat 382 de voturi pentru revoluţionarea tehnică de concepţie in vitro, aşa-numită a „copilului cu trei părinţi”, în timp ce 128 de voturi au fost exprimate împotriva acestei tehnici care, potrivit celor care au criticat-o, ar putea deschide epoca „bebeluşilor la comandă”, scrie presa britanică.

Noua tehnică de fertilizare in vitro „cu 3 ADN-uri” permite evitarea transmiterii unor maladii ereditare incurabile. ADN-ul este recoltat de la trei persoane – un tată, o mamă şi un donator de sex feminin şi constă în retragerea din ovulul mamei a mitocondriei (furnizorul de energie în interiorul unei celule) atunci când aceasta conţine afecţiuni ereditare, şi înlocuirea cu mitocondria sănătoasă recoltată de la o altă femeie. Maladiile mitocondriale afectează aproximativ un copil din 6.500, la nivel mondial.

Marea Britanie a devenit astfel prima ţară din lume care autorizează o astfel de tehnică ce deschide drumul spre o premieră medicală, revoluţionară.