Britanicii sunt în număr covârşitor pentru prelungirea restricţiilor. Nu doresc să meargă la şcoală, în pub-uri sau restaurante

Mai mult de patru din cinci britanici sut împotriva relaxării restricţiilor generate de pandemia de noul coronavirus, relevă datele unui sondaj de opinie publicat de The Independent.

04 mai 2020, 05:24
Britanicii sunt în număr covârşitor pentru prelungirea restricţiilor. Nu doresc să meargă la şcoală, în pub-uri sau restaurante

Premierul britanic Boris Johnson declara săptămâna trecută că Marea Britanie a depăşit vârful pandemiei de COVID-19 şi astfel va avea în vedere anumite relaxări şi ridicări de restricţii, însă majoritatea compatrioţilor săi nu agreează deocamdată această schimbare.

Potrivit celor mai recente sondaje de opniei, doar 17 la sută din cele 2.000 de persoane chestionate au considerat că este timpul potrivit să ia în considerare redeschiderea școlilor, dar şi mai mic este procentul celor care sunt în favoarea redeschiderii cinematografelor, competiţiilor sportive sau cluburilor de noapte. Sondajul a avut loc între zilele de miercuri și vineri și a arătat că 79 la sută dintre oameni continuau să urmeze restricțiile de izolare şi în săptămâna a șasea de la debutul pandemiei.

Citeşte şi Vicepreşedintele Academiei Române: „Noul coronavirus corespunde în proporţie de 95% cu o armă biologică”

Potrivit sondajului, 14% dintre oameni au început să fie mai relaxați în privința regulilor de respectare a carantinei şi doar 3% dintre aceștia spun că nu au urmat niciodată strict aceste restricţii. Alte date relevă că un sfert dintre respondenţi au spus că au plecat de acasă pentru a face exerciții fizice mai mult de o oră, 15% au folosit premisa cumpărăturilor pentru produse esențiale ca motiv pentru a ieşi din casă și 13% s-au întâlnit cu prietenii și familia pentru a face scurte plimbări.

Unul din 12 (8%) dintre cei chestionaţi a spus că a stat la bere pe terasă, în ciuda faptului că pub-urilor sunt închise, iar 9% au recunoscut că au folosit ora de cumpărături rezervată personalului medical, în ciuda faptului că nu lucrează în serviciul de sănătate.