Bruxelles: Summit european după decizia Marii Britanii de ieşire din UE

Marţi începe primul summit al Uniunii Europene consacrat discuţiilor despre consecinţele deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, ca urmare a rezultatul referendumului de săptămâna trecută.

28 iun. 2016, 05:57

Germania, Franţa şi Italia au anunţat, luni, că vor să „un impuls nou” pentru proiectul european după votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE şi exclude orice negociere cu Trgatul Unit atât timp când nu va fi oficializată cererea Marii Britanii de ieşire din UE. 

La rândul lor, Germania, Franţa şi Italia au anunţat, luni, că vor să propună o „nouă impulsionare” a proiectului european după votul în favoarea Brexit-ului şi că exclud orice negocieri cu Marea Britanie până când cerea de ieşire a acesteia nu va fi oficializată, scrie presa franceză.

„Le vom prezenta o propunere colegilor noştri” – şefi de stat sau de guvern – din cadrul UE de „a da un  nou impuls proiectului european în diferite domenii, în următoarele luni”, a declarat cancelarul german Angela Merkel, într-o conferinţă de presă, la Berlin, la care au participat şi preşedintele francez Francois Hollande, precum şi şeful guvernului ialian, Mateo Renzi.