Bruxelles: Trei persoane au fost arestate în legătură cu atentatele teroriste din Paris

Parchetul federal belgian a anunțat că poliția a efectuat marți trei noi arestări în legătură cu atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie anul trecut și soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

12 apr. 2016, 15:02
Bruxelles: Trei persoane au fost arestate în legătură cu atentatele teroriste din Paris

Arestările au survenit în urma unei percheziții efectuate marți dimineață în districtul Uccle, din sudul Bruxelles-ului.

”În cadrul anchetei deschise de Parchetul federal după atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, a fost efectuată o percheziție în această dimineață pe strada Stalle din Uccle. Trei persoane au fost arestate și conduse la audieri”, a indicat într-un comunicat Parchetul belgian.

Un judecător va decide joi dacă cei trei indivizi arestați vor rămâne în detenție.

Ancheta privind atentatele de la Paris s-a orientat rapid către Belgia, de unde erau originari majoritatea membrilor comandourilor care au comis atacurile teroriste din capitala franceză. Până marți, 14 persoane fuseseră inculpate de justiția belgiană, dintre care zece încă sunt în arest preventiv, informează Agerpres.

Citeşte şi Atentate la Bruxelles: În locuinţa lui Faycal Cheffou nu au fost descoperite arme

Patru persoane rezidente în Belgia au fost arestate în Italia, Algeria, Turcia și Maroc.

Arestarea, la finalul săptămânii trecute la Bruxelles, a lui Mohamed Abrini, bănuit a fi unul dintre organizatorii atacurilor de la Paris și care susține că este cel de-al treilea individ ce apare în imaginile surprinse înaintea atacurilor cu bombă comise la aeroportul Bruxelles-Zaventem pe 22 martie, a confirmat legătura dintre cele două acțiuni teroriste comise în capitalele Franței și Belgiei.

Atentatele de la Bruxelles, comise la aeroport și în stația de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.