Bucătarul celebru care i-a făcut praf pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Sper ca cel care se ocupă de emisiunea asta să aleagă în sfârșit niște profesioniști, nu doar amatori!”

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Marea Britanie a lansat un atac dur la adresa celor trei chefi care au făcut parte, până de curând, din juriul emisiunii „Chefi la cuțite”. Acesta a subliniat faptul că este o diferență între a fi bucătar profesionist și a fi la televizor.

19 oct. 2023, 13:25
Bucătarul celebru care i-a făcut praf pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Sper ca cel care se ocupă de emisiunea asta să aleagă în sfârșit niște profesioniști, nu doar amatori!”
Bucătarul celebru care i-a făcut praf pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Sper ca cel care se ocupă de emisiunea asta să aleagă în sfârșit niște profesioniști, nu doar amatori!”

Cei trei bucătari de la emisiunea „Chefi la cuțite” au fost criticați de Loredan Gargalac, cel mai celebru chef român din Marea Britanie. Decizia lui Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea de a renunța la posturile de jurați în cadrul show-ului i-a surprins atât pe fani, cât și pe producători. Loredan Gargalac, în vârstă de 53 de ani, câștigător a trei premii de excelență „AA1 Rosette Award” și proprietar al unei afaceri prospere în centrul Londrei, i-a caracterizat pe cei trei chefi drept „amatori”.

Citește și: Finala Chefi la cuţite live video online stream Antena 1. Cine este marele câștigător al ultimei ediții cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu

Cei trei bucătari de la „Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, au decis să părăsească emisiunea de succes de la Antena 1, ceea ce a pus producătorii într-o situație dificilă. Despre aceștia s-ar putea spune că sunt percepuți drept lipsiți de recunoștință față de producătoarea emisiunii, Mona Segall, dat fiind că plecarea lor a fost una complet neașteptată. Loredan Gargalac, considerat cel mai talentat chef român din Marea Britanie, a exprimat, de asemenea, o părere critică cu privire la gestul celor trei chefi, descriindu-i drept „amatori”.

„Emisiunea nu a pierdut nimic prin plecarea celor trei jurați. Dimpotrivă, are doar de  câștigat! Sper ca cel care se ocupă de emisiunea asta să aleagă în sfârșit niște profesioniști, nu doar amatori! Părerea mea o știți vizavi de acești trei jurați. Nu fac aici un atac la persoană, ci doar le-am criticat calitățile profesionale. Nu am urmărit emisiunea, dar am mai discutat cu participanți la diverse ediții și mi-am format o părere. Calibrul lor de profesioniști lasă de dorit din toate punctele de vedere. Cei trei, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu , sunt cunoscuți fiindcă au apărut mai tot timpul la televizor, dar asta nu înseamnă automat că sunt și cei mai buni, că sunt niște profesioniști. Nu ai cum să fii mai slab pregătit decât competitorul. Am auzit că au fost acolo, de-a lungul timpului, oameni mai bine pregătiți profesional ca cei trei jurați. E o mare rușine să te apuci să înfiletezi un somon în fața competitorilor și tu nu știi pentru tine cum se face asta. Îl măcelărești și apoi schimbi subiectul’, a sunat declarat lui Loredan Gargalac pe acest subiect pentru CANCAN.RO.

Loredan Gargalac este de părere că în România, nu se știe diferența dintre vedete și adevărații specialiști în gastronommie

„Asta e problema în România: lumea nu știe să facă diferența între amatori și profesioniști. Indiferent ce juriu va veni, acela trebuie să fie mult peste capacitățile profesionale ale competitorilor. Altfel, nu se va respecta principiul care spune că cel care mă jurizează trebuie să știe mai bine decât mine, concurent, ce este de făcut! Showul gastronomic de televiziune TV e una, a fi la televizor e una și cu totul altceva este a fi un bucătar profesionist’.a mai adăugat Loredan Gargalac, pentru sursa citată.

Citește și: Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la cuțite, sezon 12, se trage din familie de bucătari. Tatăl său e grec, mama româncă, iar el s-a născut în Germania