Bucătarul lui Ceauşescu se destăinuie. Ce mâncăruri prefera dictatorul şi cum l-a pus acesta în dificultate VIDEO

România TV a realizat în prag de Sărbători un material cu bucătarul care a gătit timp de 15 ani pentru Nicolae Ceaușescu. Cel mai mult îi gătea pui cu gutui, sarmale și gogoși - mâncărurile preferate ale fostului lider comunist.

21 dec. 2019, 14:37
Bucătarul lui Ceauşescu se destăinuie. Ce mâncăruri prefera dictatorul şi cum l-a pus acesta în dificultate VIDEO

Pieptul de pui cu gutui era mâncarea preferată a lui Nicolae Ceauşescu. Teodor Stoleru, fostul bucătar al dictatorului, a fost cel care a făcut dezvăluirea, la România TV. „Gutuile, în asociere cu carnea, pică foarte bine organismului. Nicolae Ceaşescu consuma acest minunat praparat toamna, când obişnuia să vină la vânătoare aici, în ţinuturile Moldovei„, a spus Teodor Stoleru, la România TV.

Nicolae Ceauşescu mai prefera pieptul de pui ca la bunica, dar şi sărmăluţele moldoveneşti. Timp de 15 ani i-am făcut mâncare„, mai povesteşte bucătarul. Acesta vorbeşte cu deosebită pasiune despre gogoşi. „O dată mi-a cerut să fac gogoşi, ceea ce m-a băgat în încurcătură, pentru că nu era meseria mea, era meseria patiserului. Am pus totuşi mâna şi am făcut. Au ieşit un deliciu, au tot mâncat şi au tot cerut. Mă întrebam oare cât mai durează. La final a spus că gogoşi ca la Bacău nu a mâncat în toată ţara românească„, îşi aminteşte Teodor Stoleru. Cât despre vin, dictatorul prefera Zghihara de Huşi.

Reportajul complet în materialul video de mai jos: