Bucăţi din avionul malaezian dispărut, MH370, au fost găsite pe Insula Reunion

Părţi din aripa avionului malaezian ce se îndrepta spre Beijing, dispărut în timpul zborului, în martie 2014, au fost găsite pe Insula Reunion şi au fost identificate ca aparţinând acestei aeronave.

05 aug. 2015, 18:35

Părţi din aripa avionului au fost descoperite pe Insula Reunion şi provin din aparatul dispărut, MH370, a confirmat premierul malaezian, Najib Razak, citat de bbc.com.

Premierul malaezian a mai spus că experţii internaţionali care au examinat resturile aparatului în Franţa, au ajuns la concluzia că acestea aparţin avionului dispărut. Resturile aparatului au fost examinate la un centru aeronautic situat în apropiere de Toulouse. Acestea au fost descoperite în insula îndepărtată Reunion, din Oceanul Indian, acum o săptămână.

Avionul companiei Malaysia Airlines, cu 239 de persoane la bord, a dispărut de pe ecranele radarelor în timpul zborului, pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, în martie 2014. Ministrul Razak a mai afirmat că „povara şi incertitudinea cu care s-au confruntat familiile celor dispăruţi în cele 515 zile de la producerea tragediei au fost „de nedescris”.