Bucureştenii din zona Gării de Nord a Capitalei îndură încă o iarnă în BEZNĂ. Ce spun autorităţile

Sutele de bucureşteni din zona Gării de Nord a Capitalei vor mai îndura câteva luni de beznă din cauza penelor dese de curent cauzate de suprasolicitarea reţelei de cabluri vechi de zeci de ani. Asta pentru că autorizaţia necesară companiei Enel pentru a se apuca de lucrările de înlocuire a cablurilor întârzie să fie eliberată de Primăria Capitalei.

13 nov. 2013, 09:58
Bucureştenii din zona Gării de Nord a Capitalei îndură încă o iarnă în BEZNĂ. Ce spun autorităţile

Locatarii din zona Gării de Nord, mai exact de pe str. Gheorghe Duca nr. 1-11 şi Calea Griviţei nr. 142, rămân frecvent fără curent din cauza reţelei vechi de peste 50 de ani. Oamenii sunt disperaţi şi se plâng că li se strică mâncarea în frigidere, li se strică aparatele electrocasnice sau se blochează în lift.

Din păcate, locuitorii din zonă se vor înfrunta cu această problemă şi iarna aceasta, la fel ca în multe alte ierni, asta deoarece compania Enel, cea responsabilă cu înlocuirea cablurilor subterane de curent, nu a primit încă autorizaţie de la Primăria Generală a Capitalei pentru demararea lucrărilor de schimbare a cablurilor vechi.

Enel Distribuţie Muntenia a depus solicitare către Primăria Capitalei în vederea obţinerii autorizaţiei pentru executarea lucrării de înlocuire a reţelei electrice în zona Gării de Nord, în data de 08 octombrie 2013. În urma analizei dosarului de obţinere a autorizaţiei, reprezentanţii municipalităţii au constatat că acesta este incomplet, însă fără a anunţa şi compania Enel în vederea completării acestuia.

„Enel Distribuţie Muntenia a depus la Primăria Capitalei, pe data de 8 octombrie 2013, documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Aceasta documentaţie a fost completată conform indicaţiilor primite. În lipsa autorizaţiei, nu putem interveni pe domeniul public pentru schimbarea cablurilor respective”, au declarat pentru ROMÂNIATV.NET reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia.

La sfârşitul lunii octombrie, Enel a trimis documentaţia completă necesară în vederea obţinerii autorizaţiei, însă pentru locatarii care rămân frecvent în beznă este prea târziu, întrucât Primăria interzice executarea de săpături în perioada 15 noiembrie 2013 – 15 martie 2014. Aşadar, bucureştenii vor mai îndura o iarnă fără curent.

„S.C. ENEL Distribuţie Muntenia S.A. a completat, în data de 25.10.2013, documentaţia depusă în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru executarea lucrărilor de „Înlocuirea reţelei electrice în vederea îmbunătăţirii tensiunii de alimentare cu energie electrică în zona P.T. 912, str. Gheorghe Duca nr. 1-11, Calea Griviţei nr. 142, sector 1, Bucureşti”, fapt pentru care documentaţia este în analiză, având termen de soluţionare data de 24.11.2013″, au precizat cei de Primăria Capitalei.