Bucureștenii, nevoiți să stea fără apă și căldură, cu doar o lună înainte de venirea ierii. Peste 800 de blocuri din Capitală sunt afectate, anunțul Termoenergetica

Fără apă caldă în Capitală înainte de venirea sezonului de iarnă. Peste 800 de blocuri și două spitale din București nu sunt alimentate din cauza avariilor sau lucrărilor la rețeaua primară de termoficare. Sectoarele 1, 3 și 6 sunt cele mai afectate, a transmis Termoenergetica.

31 oct. 2023, 11:17
Bucureștenii, nevoiți să stea fără apă și căldură, cu doar o lună înainte de venirea ierii. Peste 800 de blocuri din Capitală sunt afectate, anunțul Termoenergetica

Locuitorii a 800 de blocuri din Capitală nu au apă caldă în momentul de față și speră problema se va rezolva cât mai repede, cu toate că mai e doar o lună până vine iarna.

Sectoarele 1, 3 și 6 sunt cele mai afectate, a transmis Termoenergetica, care le-a cerut scuze bucureștenilor pentru situația neplăcută și a precizat că „lucrează în regim continuu pentru finalizarea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”.

Citește și Încălzirea bazată pe o pompă de căldură, un sistem confortabil și eficient. Cum funcționează și care sunt avantajele și dezavantajele

Bucureștenii nu vor avea apă caldă și căldură în primele zile din noiembrie și chiar și până pe 15 noiembrie. Astfel că bucureștenii din aceste sectoare sunt nevoiți să plătească servicii de care nu vor beneficia.

În Sectorul 1 sunt 80 de blocuri afectate. Pe lângă acestea, printre instituțiile afectate se numără și Clubul Steaua și Muzeul Militari. Durata pentru furnizarea agentului termic este 30 octombrie-3 noiembrie.

În Sectorul 2 sunt afectate 150 de blocuri din zonele Pantelimon, inclusiv Spitalul Malaxa, Muncii, Mihai Bravu, Colentina. Termoenergetica a anunțat că lucrările durează până pe 2 noiembrie.

Și în Sectorul 3 au avut loc multe avarii, fiind vizate Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș și peste 100 de blocuri din zonele Mihai Bravu Dristor, Camil Ressu. În aceste zone sunt prevăzute lucrări până pe 15 noiembrie. De asemenea, 5 blocuri și o clinica medicală sunt afectate de lucrările de modernizare de conductă de pe Splaiul Unirii, ce durează până pe 1 noiembrie, potrivit anunțului Termoenergetica.

Citește și Studiu Revolut: Românii nu știu să pună banii la saltea. Unul din cinci oameni nu economisește nici măcar 500 de lei pe lună

În Sectorul 4 sunt afectate 28 de blocuri din mai multe zone, inclusiv de pe bd. Constantin Brâncoveanu, de lucrări de înlocuire vană/robineți în punctul termic pe circuitul de încălzire.

Aproape 330 de blocuri din Sectorul 5 rămân fără apă caldă și căldură până pe 2 noiembrie din cauza unei avarii în zona Căii Rahova.

Peste 170 de blocuri din Sectorul 6 sunt vizate de avariile la puncte termice din Sectorul 6, estimarea revenirii agentului termic fiind pe 3 noiembrie.