Bucureştenii vor circula GRATUIT cu mijloacele de transport în comun, înainte şi după orele de vârf

Publicat: Luni, 13 Iunie 2016 17:27 // Actualizat: Luni, 13 Iunie 2016 17:27 // Sursa: romaniatv.net

Gratuitatea pentru transportul în comun va fi introdusă mai întâi în orele de dinainte şi de după vârfurile zilei, acesta urmând să fie un proiect-pilot pentru a vedea care este răspunsul bucureştenilor, a declarat, luni, primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a precizat că a avut mai multe întâlniri cu managementul RATB şi cu liderii de sindicat în legătura cu propunerea pe care a făcut-o .

"Transportul public gratuit poate să devină o realitate şi de aceea am şi anunţat această măsură, dar nu înainte ca transportul public să se modernizeze", a spus Firea, potrivit news.ro.

Primarul ales al Capitalei a precizat însă că, până la momentul gratuităţii transportului public, trebuie îndeplinite alte sarcini: toate cele 1.000 de autobuze ale RATB să fie pe traseu, pentru că 330 sunt ţinute în autobază şi folosite pentru piese de schimb pentru autobuze din traseu; împreună cu Poliţia Capitalei, acolo unde se va putea, vom avea bandă unică pentru transportul în comun, pentru taxi şi salvări, toate autobuzele trebuie să fie curate, reparate şi cu controlori de trafic vigilenţi care să nu permită accesul persoanelor recalcitrante.

"Prima propunere a mea a fost de a introduce gratuitate, pentru început, în orele de dinainte şi de după vârfurile zilei. Spre exemplu, într-o capitală europeană s-a constatat că este cel mai aglomerat între 8.15 şi 9.15 şi atunci municipalitatea a oferit gratuitate cu o jumătate de oră înainte de a începe vârful de trafic şi o jumătate de oră după acest vârf. Din discuţia pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute cu managerul RATB şi cu reprezentanţii sindicatelor, mi-au spus că este 100 la sută fezabil ceea ce propun eu, mai ales având în vedere faptul că veniturile RATB sunt structurate cam aşa: 30 la sută venituri proprii, din vânzarea biletelor, şi 70 la sută este aportul Primăriei Municipiului Bucureşti. Aş vrea să folosiţi aceste cifre şi să vedeţi că ce am propus nu este un plan fantezist", a declarat Firea.

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea vrea să mute urgent Primăria Capitalei în sediul de pe Bulevardul Regina Elisabeta

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriela Firea RATB transport gratuit ratb
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
13 iun 17:36
... Gratuitatea pentru transportul în comun va fi introdusă mai întâi în orele de...
13 iun 17:36
...vârfurile zilei, acesta urmând să fie un proiect-pilot pentru a vedea care este răspunsul bucureştenilor, a Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
13 iun 17:34
...Iun 14, 2016Bucureştenii vor circula GRATUIT cu mijloacele de transport în comun, înainte şi după orele de vârflun, Iun 13, 2016...
1
EUR
4.7582
RON
14 Oct
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H