Bucureşti este şi capitala divorţurilor. În medie, şapte cupluri se despart în fiecare zi, infidelitatea e principala cauză

În Bucureşti au loc peste 2.600 de divorțuri pe an, ceea ce înseamnă o medie de şapte în fiecare zi, potrivit unui studiu făcut public de INS, pe baza datelor din anul 2021.

27 aug. 2022, 09:16
Bucureşti este şi capitala divorţurilor. În medie, şapte cupluri se despart în fiecare zi, infidelitatea e principala cauză

Anul trecut, în trei județe s-au înregistrat peste 1.000 cazuri de divorț, respectiv în Constanța, Iași și Prahova, iar în Bucureşti s-au înregistrat 2600 de cazuri de divorț. Asta înseamnă 9,6% din numărul total de divorțuri înregistrat la nivel național.

Cele mai dese întâlnite motive ale divorțurilor sunt:

  • Infidelitatea
  • Neînțelegeri complexe și grave
  • Neglijența familială
  • Violența domestică

Valoarea maximă a divorţurilor de rang I (români aflați la primul lor divorț) s-a înregistrat la grupa de vârstă 40-44 ani pentru bărbaţi, iar pentru femei la grupa de vârstă 30-34 ani”, se arată în comunicatul INS. Statistic, soțiile intentează acțiunea de divorț în 60% dintre cazuri.

Citeşte şi Cum a ajuns un bărbat să divorţeze din cauza facturilor la electricitate: „Veneam acasă şi îi reproşam că sunt luminile aprinse, că este pornită încălzirea”

Numărul femeilor în vârstă de până la 30 ani care au divorţat a fost de 2,4 ori mai mare decât numărul bărbaţilor sub 30 de ani. În același timp, după 50 de ani, numărul bărbaţilor care au divorţat a fost semnificativ mai mare decât cel al femeilor, de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 ani, de 1,8 ori la grupa de vârstă 55-59 ani şi de peste 1,9 ori la persoanele de 55 de ani şi peste.

Citeşte şi Un bărbat şi-a dat soţia pe mâna poliţiei pentru că a încercat să-l constrângă să facă un copil sub ameninţarea divorţului. Ce au decis procurorii

„Ceea ce se întâmplă nu e decât ceva normal în condiţiile în care noi nu ne cunoaştem partenerul cu adevărat în condiţii de criză. Divorţăm mult mai repede decât o făceam înainte pentru că înainte şi presiunea socială era mult mai mare”, explică sociologul Gelu Duminică, citat de observatornews.ro.