Bucureştiul, înconjurat de zone roşii. Carantină în Ilfov în şase noi localităţi, între care Mogoşoaia şi Otopeni

Şase noi localităţi din judeţul Ilfov vor intra în carantină de sâmbătă seara, de la ora 22,00. Raed Arafat a precizat că a emis acest ordin, sâmbătă, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

21 nov. 2020, 15:08
Bucureştiul, înconjurat de zone roşii. Carantină în Ilfov în şase noi localităţi, între care Mogoşoaia şi Otopeni

Carantina în Ilfov se extinde, iar mai nou este vorba despre localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a informat sâmbătă că a fost emis ordinul pentru carantinarea mai multor localităţi din judeţele Ilfov şi Constanţa.

Pentru localităţile din Ilfov carantina de 14 zile intră în vigoare sâmbătă, la ora 22,00, iar pentru localităţile din judeţul Constanţa – tot în cursul serii de sâmbătă, dar la ora 20,00.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 21 NOIEMBRIE. La fiecare 10 secunde un român s-a infectat cu Covid, aproape 10.000 de cazuri noi raportate de autorităţi

Decizia fost luată în urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, respectiv Constanţa, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Timp de 14 zile intră în carantină zonală localităţile Otopeni, Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), Corbeanca (cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş), Popeşti Leordeni, Dobroieşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni) şi Mogoşoaia din judeţul Ilfov şi Lumina, Costineşti, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian şi Techirghiol din judeţul Constanţa.

Vineri noapte, alte două localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină. Şeful DSU Raed Arafat a semnat vineri ordinul de instituire a carantinei în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, cu toate satele aferente. De joi seară şi localităţile Berceni şi Clinceni au intrat în carantină.